cupio.ro/

Recuperarea medicala-beneficii maxime si alinarea durerii

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Activitatea de birou are, de foarte multe ori, efecte nedorite asupra sanatatii sistemului muscular si osos al nostru. Durerile lombare, articulare,dorsalgiile, spondiloza cervicala, gonartroza sau coxartroza se numara printre cele frecvente afectiuni semnalate de catre pacienti. Programele de terapie care inglobeaza recuperarea medicala sunt binevenite, mai ales ca ale au rolul ameliorarii durerii si reducerii inflamatiei.

Mai multe, aceste sedinte, efectuate la recomandarea medicului specialist, ofera sanse mari de recuperare post-traumatica si post-imobilizare la pat, sechele post-traumatice, neurologice, nevralgii, cefalee, dureri si crampe musculare.

Recuperarea medicala-o solutie viabila metodele conventionale sau chirurgicale de tratare a durerii?

recuperarea medicala

Sursa: doctoracasa.ro

Cercetarile recente au relevat avantajele metodelor de recuperare medicala. Astfel, recuperarea medicala a devenit o solutie fezabila la clasicele medicamente si metode de tratare pe care chirurgicala a afectiunilor coloanei vertebrale. Sedintele sunt adesea non-invazive si nu supun pacientul la riscurile unor posibile reactii adverse pe care le prezinta medicamentele antiinflamatoare. In plus, acestea nu presupun internarea sau spitalizarea pacientului, asa cum se intampla in cazul interventiilor chirurgicale. In urma unui consult specializat, fiecare pacient are parte de un program personalizat de tratament, in care recuperarea medicala poate include:

  • sedinte de kinetoterapie
  • sedinte de masaj decontracturant, de relaxare a musculaturii
  • reflexoterapie
  • electroterapie-sunt asa-numitele proceduri de fizioterapia, care reduc inflamatia
  • hidroterapie
  • drenaj limfatic
  • shock wave
  • elongatii

Kinetoterapia- metoda clasica care ajuta la corectarea viciului de postura

aparatura kinetoterapie-recuperarea medicala

Sursa: alerg.ro

Denumita si "terapia prin miscare" , kinetoterapia are ca principal rol dezvoltarea musculaturii, dar si stimularea unei mai bune functionari a articulatiilor. Gimnastica medicala este indicata tuturor categoriilor de pacienti, fara a tine neaparat cont de varsta. Recuperarea medicala prin kinetoterapie este conceputa strict in functie de varsta si conditia fizica a pacientului. Se poate efectua la sol, pe salta, sau folosind diverse accesorii si aparatura medicala moderna ( spalier, greutati mici de 0.5-1 kg, bastoane, mingi medicinale, pedaliera, bicicleta ergonomica, covor rulant sau scara), in functie de dotarea centrului medical. Terapia prin miscare contribuie de imbunatatirea tonusului psihic si ajuta la dezvoltarea musculaturii paravertebrale, abdominale si a muschilor membrelor.

Pentru corectarea viciilor de postura, recuperarea medicala prin kinetoterapie ar trebuie efectuata in mod constant, neexistand restrictii in acest sens. Durata procedurilor este, in general, de maxim 30 de minute, pacientul resimtind si o usoara scadere a tensiunii arteriale.

Masajul

masaj-recuperarea medicala

Sursa: centrulderecuperaremedicalatulcea.ro

Tehnica de alinare a durerilor si ralaxare musculara utilizata inca din Antichitate, masajul are numeroase beneficii terapeutice. Terapia are ca efect direct actiunea mecanica directa asupra muschilor, stimuland metabolismul. Pe langa actiunea de eliminare a contracturilor musculare, masajul terapeutic, ca parte din recuperarea medicala, activeaza circulatia sanguina, la nivel cutanat. Astfel, are loc un proces de eliminare a rezuduurilor metabolice si de o mobilizare a rezervelor de grasime, care se depun in straturile de tesut conjunctiv subcutanat. Terapia ajuta si la imbunatatirea dranajului limfatic,fiind recomandat intre 10 si maxim 30 de minute, in functie de amplitudinea zonei asupra careia se actioneaza.

Electroterapia

Recuperarea medicala prin electroterapie se desfasoara prin mai multe forme de tratament medical. Acesta are la baza mici impulsuri electrice cu rol de a repara tesuturile degradate si de stimula tonusul muscular.

Electroterapia inglobeaza mai multe forme, fiecare cu particularitatile sale. Ultrasunetele, curentii interferentiali, dar si laseroterapia accelereaza procesul de vindecare sau reduce durerea prin actiunea delicata asupra nervilor.

recuperarea medicala prin electroterapie

Sursa: webclinic.ro

In ceea ce priveste recuperarea medicala, electroterapia are ca finalitate:

  • avansarea procesului de vindecare
  • eficientizarea sistemului circulator
  • imbunatatirea tonusului muscular
  • cresterea rezistentei la efort
  • sporirea mobiltatii
  • cresterea vitezei si rezistentei contractiilor musculare
  • imbunatatirea ratei de absorbtie

De retinut ca, spre deosebire de kinetoterapie si masaj, recuperarea medicala prin electroterapie se poate efectua doar la recomandarea medicului specialist, sub stricta supraveghere a unor asistenti specializati. Dupa o cura de 10 sedinte, electroterapia poate fi repetata dupa o perioada de 4-6 luni, pentru a se evita suprasolicitarea asupra circulatiei si inimii.

Hidroterapia

Se efectueaza sub stricta indrumare a unui instructor specializat. fiind indicata in special in cazul artritei si afectiunilor reumatismale asociate. Exercitiile se efectueaza, de regula, intr-un bazin cu apa calda si sunt adaptate mobilitatii si conditiei fizice a pacientului. Permite relaxarea musculara si articulara.

 

 

melimeloparis.ro