cupio.ro/

Protecția solară pe înțelesul tuturor

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Protecția solară reduce riscul de arsură solară și îmbătrânire prematură, care se traduce ca riduri, pete pigmentare și piele lipsită de fermitate și elasticitate. De asemenea, protejarea pielii de radiațiile solare poate reduce riscul de dezvoltare a cancerului de piele, unul dintre cele mai periculoase tipuri de cancer. Dr. Cristina Nisipașu, medic primar dermatovenerologie, ne-a vorbit într-un interviu pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” despre protecția solară, pe înțelesul tuturor.

Înainte de a vorbi despre factorul de protecție trebuie să înțelegem ce sunt, de fapt, radiațiile UV, cum acționează ele asupra pielii și cât de periculoasă poate fi expunerea la soare.

„Există mai multe tipuri de radiații ultraviolete. De fapt, există trei tipuri, ultravioletele de tip C nu ajung pe pământ, ele fiind filtrate de stratul de ozon. Rămân UVA și UVB, radiațiile care ajung la nivelul pielii și care reușesc să pătrundă și până la o anumită adâncime în interiorul pielii.

Radiațiile ultraviolete A sunt mai puternice și mult mai nocive, pentru că reușesc să pătrundă mai adânc la nivelul dermului și să producă anumite modificări care, în timp, duc la degradarea ADN-ului celular și la modificări celulare care se acumulează și la un moment dat pot da cancerul de piele, pe lângă riduri, schimbări în elasticitatea și fermitatea pielii, o piele cu aspect tern, pete pigmentare”, a explicat Dr. Cristina Nisipașu, medic primar dermatovenerologie.

Când trebuie să aplicăm și să reaplicăm protecția solară?

În continuare, foarte multe persoane cred că protecția solară se aplică doar în momentul în care merg la plajă sau piscină. Ce trebuie să reținem este faptul că, în realitate, ea se aplică în fiecare zi din an.

„Din păcate, radiațiile ultraviolete sunt peste tot. Sunt pe stradă, când mergem la serviciu, sunt în parc, sunt în mașină, sunt în casă, chiar dacă geamul este închis. Peste tot radiațiile violete pătrund. Cele de tip B sunt filtrate într-o anumită măsură de geam, dar cele de tip UVA nu sunt filtrare și își produc în continuare efectele. Ideal ar fi să o aplicăm zilnic atunci când ieșim afară și, dacă stăm la serviciu și plecăm acasă după câteva ore, trebuie să reaplicăm, pentru că protecția aplicată dimineața nu ne protejează pe parcursul întregii zile”, a explicat Dr. Cristina Nisipașu.

➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf

➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,

Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

#protectiesolara

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro