cupio.ro/

Prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea: cât de importantă este mișcarea pentru creier

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Cum procedăm dacă avem dureri?
Prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea: În cazul durerilor de cap, trebui găsită cauza și îndepărtată. Dacă totuși durerea persistă, există posibilitatea unei deshidratări. Dacă durerea persistă, se ia la început cel mai simplu lucru: algocalminul. Nu trebuie sărit la medicamente antiinflamatorii cu nume grele, la substanțe care au încărcătură și care se duc în ficat, în rinichi în stomac. Multe dintre bolile renale sunt cauzate de aceste multiple antiinflamatoare care se iau zilnic.

Mai bine să ne gândim de ce avem dureri de spate: de exemplu, la o mișcare greșită, să nu facem mișcarea greșită. Există o mulțime de substanțe care pot ajuta, tot felul de unguente ca să nu ne încărcăm stomacul, ficatul și rinichii cu antiinflamatorii.

Cât de importantă este mișcarea pentru creier?
Prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea: Te miști, deci exiști, a spus un japonez. Cum se mișcă creierul, se mișcă și organismul. Deci la un organism care aleargă, și creierul aleargă și participă. Și dintr-o dată vin o serie de informarții: aer, mișcare, zgomot, muzică. Toate acestea mișcă organismul, inima bate, sângele curat pătrunde în creier. 20 la sută din oxigenul organismului e luat de creier. Și de aici pleacă comenzile. Este foarte importantă mișcarea, recomandăm la toată lumea să se miște. Din nefericire, am devenit cam sedentari din cauza activității la birou.

➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf

➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,

Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

#creier #miscare

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro