Vrei să slăbești și dietele nu dau rezultatele? Poate e timpul să ții un post intermitent. Îl mai găsești pe net și sub numele de fasting intermitent. În ultimii ani, a devenit foarte popular.
Motivul? E foarte simplu de ținut. Aceasta pentru că e mult mai accesibil decât dietele care presupun să numeri fiecare calorie.
✅Ce înseamnă de fapt postul intermitent?
Practic, mănânci doar într-o singură fereastră din zi. Adică, pe parcursul zilei, ai voie să mănânci de exemplu între 12 si 18. Fereastra în care mănânci poate varia între 4 și 8 ore.
Cel mai ușor ar fi să mănânci între 12 și 18. Specialiștii spun că postul intermitent dă rezultate și dacă nu-ți schimbi deloc alimentația. Adică poți mânca aceleași lucruri care-ți plac, dar trebuie să o faci doar într-un interval orar.
Postul intermitent este și obiectul multor studii. Oamenii de știință cercetează la ora actuala modul cum fastingul poate fi benefic sănătății.
Se presupune că prin post slăbești pentru că organismul începe să ardă din grăsimi când termină glucoza circulantă.
Pe lângă slăbire, sunt studiate și alte potențiale efecte. Se presupune că postul intermitent poate regla glicemia, colesterolul și trigliceridele.
Mai mult, ajută la funcționarea creierului și nu duce la pierderea de masă musculară ca alte diete. Să nu mai zicem că este și un bun detox pentru organism. Acesta are timp în orele când nu mănânci să elimine mai eficace produșii toxici.
✅Ce riscuri implică postul intermitent?
Dar să nu crezi ca postul intermitent are doar beneficii. Unele persoane nu-l pot ține pentru că li se face foame.
Alte riscuri ar fi cel de formare a pietrelor la fiere, deshidratarea, durerile de cap, lipsa de tonus sau proasta dispoziție.
Iar dacă ai anumite boli și iei medicamente, trebuie să ai în vedere ca un asemenea mod de alimentație te-ar putea afecta. De aceea, e bine să mergi la medic înainte de a face fasting intermitent pe termen lung.
✅Ce-ți rămâne de făcut dacă ești sănătos și vrei să slăbești?
Poți încerca postul intermitent câteva zile. Doar așa poți testa efectele asupra ta. Încearcă să mănânci doar într-o fereastră de 4-8 ore pe zi. Mai mult, încearcă să mănânci sănătos în acest interval. Dacă te simți bine, poți continua. Daca nu, oprește-te și mergi la nutriționist pentru a primi o dietă care să te ajute să slăbești.
În majoritatea cazurilor, postul intermitent are beneficii. Să nu uităm că toate religiile lumii au perioade de post. Dar acestea nu se țin toata viața. De altfel, s-a observat că, la un moment dat. organismul nu mai reacționează la acest tip de program de masă.
➡️ Citește aici care sunt vedetele care țin postul intermitent- https://bit.ly/3CPwPI5
➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3J9tOV6
➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.ceseintampladoctore.ro sau www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,
Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3
#postulintermitent #intermittentfasting #csid #ceseintampladoctore #slabire
Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?