Placinta cu mere, ideala in post dupa o reteta rapida

Placinta cu mere, ideala in post dupa o reteta rapida

In postul Pastelui, placinta cu mere este considerata  de catre nutritionisti un desert delicios si sanatos. Mai ales in post, orice gospodina doreste sa isi rasfete mesene cu un dulce sanatos, apetisant, care sa lase gura apa.

Aceasta se poate prapara intr-un mod rapid, simplu, fara a necesita o cunoastere gastronomica aprofundata.

Pentru a prepara extraordinarul desert, gospodinele ar nevoie de un pachet de foi de placinta, 1,5 kg de mere, 150 de grame de zahar, 100 de grame de faina, 1 lingurita de scortisoara, o fiola de esenta de vanilie sau un baton de vanilie.

Datorita modului rapid de preparare, desertul este gata in maxim 1 h, asa ca oaspetii sau cei dragi vor savura, din plin, ceva placut.

 

Cum se prepara placinta cu mere?

placinta cu mere
Sursa: Public Domain Pictures

Nu este mare inginerie sa prepari o placinta cu mere. In primul si in primul rand, merele se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare. Optional se poate adauga zeama de la o jumatate de lamaie, pentru a se preveni oxidarea.

Pentru gust, se poate rade coaja de la o lamaie si se poate incorpora intregii compozitii.

Separat, se amesteca faina cu zaharul si scortisoara si se adauga peste mere. Apoi se toarna si esenta de vanilie si se amesteca totul foarte bine.

Cum se coace placinta cu mere?

In primul si in primul rand, se ia o tava dreptunghiulara destul de generoasa si se unge cu putin ulei si faina pentru a preveni lipirea foietajului.

In tava se aseaza jumatate din foile de placinta unse, in prealabil, cu ulei. Dupa aceea, se adauga compozitia cu mere si scortisoara, avand grija sa nu se umple excesiv.

Atentie! In timpul coacerii, foietajul se poate rupe daca este supraincarcat!

Cealalta jumatate de foi se aduaga rand pe rand, deasupra compozitie.

placinta cu mere
Sursa: romanianrecipes.wikia.com

Tava se pune la cuptorul incalzit, in prealabil, la o temperatura de 200 de grade, timp de 45-50 de minute. In functie de performantele cuptorului, placinta cu mere se poate scoate si mai rapid, daca se observa ca este frumos rumenita.

In final, cu ajutorul unui cutit se taie in romburi sau cubulete, dupa bunul plac. Se poate servici rece, este mai gustoasa, iar aroma de scortisoara se va resimti mai profund.

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

One thought on “Placinta cu mere, ideala in post dupa o reteta rapida

Adauga comentariu