La ocazii speciale, pizza este un preparat care ii fascineaza pe toti fanii gurmanzi ai bucatariei italiene. Pizza este un preparat complex, care contine un numar excesiv de calorii. Consumata in cantitati moderate, acestea poate deveni un veritabil festin culinar care nu trebuie ratat in momentele marcate de aniversari speciale. Pizza se poate consuma acasa, cu pritenii in oras sau intr-un cadru intim al unei pizzerii de lux alaturi de cele mai dragi fiinte care iti marcheaza viata. Dintre toate sortimentele, pizza Quatro Stagione este unul dintre cele mai complexe si cele mai apetisante, care se remarca prin diversitatea si imbinarea armonioasa a ingredientelor.
Astazi vom descoperi bucuria si fascinatia prepararii in casa a sortimentelor de Pizza Quatro Stagione. Vom prezenta o reteta simpla, pe sufletul tutoror!
Cu putina indemanare, vom constata ca nu este deloc dificil sa pregatim, chiar la noi acasa, cea mai apetisanta reteta de pizza Quatro Stagione. Avem nevoie de urmatoarele ingrediente pentru blat, dar si pentru a intregi compozitia.
Blatul se va prepara utilizand urmatoarele ingrediente:
Pentru ornat, vom folosi:
Poate cel mai dificil de preparat la aceasta pizza este blatul. Blatul se poate achizitiona si din comert, insa rezultatele muncii de pregatire acasa se reflecta in gustul mult mai pronuntat si savuros al blatului realizat fara aditivi alimentari.
Daca alegem sa folosim lapte, acesta se incalzeste putin, dupa care se dizolva drojdia in 2 linguri. Faina se cerne intr-un castron si se presara in varf de sare deasupra. Se face o mica groapa in mijlocul fainii si se adauga drojdia dizolvata in lapte. Se realizeaza un terci peste care se presara un praf de faina. Se lasa la dospit timp de 20 de minute, dupa care se adauga treptat restul de faina, laptele si uleiul.
Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat elastic si consistent, avand grija sa framantam pentru a se forma bule de aer. Se pudreaza faina, iar aluatul se lasa la dospit inca jumatate de ora, timp in care acesta ar trebui sa se dubleze in volum.
Mezelurile se taie julien marunt si se pun la rumenit impreuna cu 2 linguri de ulei si ardeiul. Mezelurile se rumenesc 5 minute, se adauga ardeiul si se tine pana cand acesta din urma isi schimba culoarea. La final se adauga si pasta de rosii, se amesteca bine, se mai lasa pe foc un minut si apoi se lasa sa se raceasca.
Tava de copt de unge cu ulei si se presara deasupra un praf de faina pentru ca pizza sa nu se lipeasca. Aluatul crescut se framanta din nou energic si se pregateste sosul din 2 linguri de pasta de rosii, plus o jumatate de lingurita de oregano.
Blatul format se intinde pe tava si se unge cu o pensula cu pasta de rosii. Se presara mozzarella, apoi se adauga mezelurile, ciupercile si maslinele.
Pizza Quatro Stagione se lasa la rumenit la cuptor aproximativ 20 de minute. Daca simtim nevoia, vom mai adauga mozzarella dupa preferinte si gust dupa 15 minute.
Va invitam sa savurati cu multa placere preparatul nostru!