cupio.ro/

Otilia Bilionera, problemă de sănătate care-i limitează alegerile estetice

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Otilia Bilionera se confruntă cu o problemă de sănătate des întâlnită în rândul femeilor, însă o problemă de sănătate despre care se vorbește destul de puțin. Artista, recunoscută pentru desele sale ieșiri publice în care vorbește despre situații reale cu care se confruntă, tocmai în ideea de a-și ajuta comunitatea, urmăritorii, și de a folosi drept exemplu, ridică de această dată problema alergiilor provocate de bijuterii confecționate din alte metale decât cele prețioase.

Deși deseori a fost catalogată ca fiind o femeie cu nasul pe sus tocmai din cauza faptului că a refuzat în repetate rânduri să poarte altceva decât bijuterii din aur, Otilia spune franc lucrurilor pe nume și vorbește despre această problemă de sănătate care-i limitează alegerile estetice.

„Eu port doar bijuterii din aur și nu pentru că sunt cu nasul pe sus, ci pentru că sunt alergică la alte metale. Fac o alergie destul de urâtă pe piele dacă port gablonțuri sau chiar și argint. Am aceleași bijuterii pe care le port mai tot timpul. Și asta pentru ca sunt din aur cu pietre prețioase! Diamantele, safirele, smaraldele sunt preferatele mele.”, declară artista.

Medicii dermatologi explică faptul că primele simptome ale alergiei la nichel se manifestă, de obicei, după 12-48 de ore și includ mâncărimi, erupții cutanate, pete roșii și umflături. În unele cazuri pot apărea chiar vezicule. Dacă ignori aceste simptome, pielea poate deveni mai închisă la culoare și chiar crăpată în zonele afectate.

„Alergia la nichel este o cauză frecventă a dermatitei de contact alergice tradusă prin erupție cutanată și mâncărime la locul de contact al pielii cu un obiect ce conține nichel iar în cazuri rare și secundar ingestiei de alimente ce conțin nichel, în această ultimă situație discutând despre dermatita sistemică indusă de nichel. Expunerea repetată sau prelungită la articole și alimente care conțin nichel pot conduce la apariția sensibilizării și mai târziu a pentru dezvoltarea alergiei la nichel. Tratamentele pot reduce simptomele alergiei la nichel. Cu toate acestea, odată ce s-a dezvoltat o alergie la nichel, sensibilizarea la acest metal ramâne pentru totdeauna și se va impune evitarea contactului cu acesta.”, explică specialiștii dermatologi.

„Cu cât bijuteria este mai ieftină, cu atât cresc riscurile ca acesta să aibă în compoziție metale care pot provoca alergii. Așa că alege să porți bijuterii de calitate, chiar dacă sunt mai scumpe. În cazul bijuteriilor din aur, este indicat să optezi pentru cele de 24 de karate. Bijuteriile din aur cu un conținut mai mic de 14 karate au în compoziție un număr mai mare de metale precum cuprul, nichelul și alama.”, explică Sevtap Doner, CEO Bosfor Gold, unul dintre cei mai mari importatori de bijuterii din România.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

melimeloparis.ro