cupio.ro/

Muscatele - minunatii din casa si gradina noastra

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Detalii generale despre muscate

Desi nu se numara printre cele mai populare specii de flori, muscatele reprezinta o specie frecvent intalnita in gospodariile romanilor, fiind o floare care se adapteaza foarte bine in ghivece si care poate fi crescuta destul de usor in apartamentele oamenilor. De diferite culori si forme, de la alb la roz si rosu strident, la muscate cazatoare sau simple, oricare din timpurile pe care le ai, fie ca le tii pe balcon in ghivece mari, glasture, gradina sau jardiniere, sau la pervazul geamului camerei unde locuiesc, acestea iti vor incanta mereu privirea si iti vor aduce de fiecare data zambetul pe chipul tau.

Se adapteaza rapid mediului in care traieste

Aceasta planta are marele avantaj ca se acomodeaza rapid conditiilor din incapere, ele rezistand si la temperaturi ceva mai ridicate, dar si in sezonul rece, date confirmate si de specialistii in ingrijirea florilor pe pagina de internet femina.rol.ro, care totusi ne atrag atentia ca planta nu rezista la temperature mai coborate de 5ºC.

Nu este o planta pretentioasa

Floarea nu este pretentioasa la lumina, luminozitatea nu are importanta pentru ea, insa se dezvolta mai bine in locurile racoroase si ferite de lumina directa a razelor soarelui. Datorita acestor caracteristici, planta nu are nevoie de o atentie si o ingrijire deosebita. Mai mult decat atat, se poate mentiona faptul ca temperaturile mai joase la care este supusa iarna favorizeaza inflorirea. Cu  putina atentie si urmand intocmai instructiunile de ingrijire, poti avea un balcon plin de flori chiar si in anotimpul rece.

Ingrijirea si inmultirea plantei

Sursa:pixabay.com

Cu siguranta, daca indragesti acest soi de plante, iti doresti din inima sa ai un balcon plin de muscate sau sa ai la geam niste ghivece care sa iti incante ochiul. Pentru aceasta, este necesar sa respect cateva reguli de ingrijire sis a afli mai multe detalii despre modul de inmultire.

Cum sa uzi muscatele?

 In sezonul rece se uda doar o singura data pe saptamana, deoarece este util ca pamantul sa fie mentinut mai uscat, potrivit indicatiilor de pe femina.rol.ro. Daca este udata excesiv, s-a observant aparitia unui tip de parazit la radacina florii, care poate favoriza putrezirea radacinii si tulpinii sale. Vara, se uda de 2-3 ori pe saptamana, in functie de cat de cald este si cat de repede se usuca pamantul. Trebuie mentinuta umuiditatea solului, insa trebuie sa se tina cont ca nu le trebuie apa in exces. Este de preferat ca udatul sa se realizeze dimineata sau in cursul serii, pentru a feri muscata de arsita puternica a pranzului, pentru ca, in caz contrar, vor fi supuse stressului termic si se vor ofili, conform paradisverde.ro. In sezonul cald, in vederea stimularii vegetatiei, se aplica ingrasamant lichid, existand in comert chiar si ingrasamant special pentru ele.

Inmultirea muscatelor

Pentru ca sa faca flori frumoase si incantatoare, este necesar sa aiba un pamant bogat in nutrienti, si, drept urmare, recomandarea ar fi folosirea solului din gradina, amestecat cu turba si nisip.

De 2-3 ori pe an se rupe varful lastarilor, procedeu denumit ciupire, iar, incepand cu luna februarie a fiecarui an, este bine sa se taie ramurile la 3 ochiuri si sa se inlature frunzele uscate, pentru a se da un impuls infloririi, a se favoriza indesirea ramurilor si pentru a avea o planta tanara si enegica.

Iti incanta ochiul

Ca sa incheiem acest articol, se cuvine sa mai precizam faptul ca, datorita culorilor vii, a contrastului de verde, cu alb, roz sau rosu, muscatele sunt considerate cele mai iubite plante de apartament, cu un efect decorativ extrem de placut.

Sursa: femina.rol.ro; paradisverde.ro


Publicat de: Roxana

melimeloparis.ro