Modele potrivite de încălțăminte de vară pentru copii

A venit vara! Copiii ies mai mult pe afară la joacă, petrec mai mult timp în aer liber și mulți părinți se întreabă ce tip de încălțăminte copii este cel mai adecvat?  Sandalele, șlapii sunt recomandate pentru copii în anotimpul cald? Din ce material trebuie să fie cel mai bun model de încălțăminte copii? În continuare, vom încerca să răspundem acestor întrebări și multor altora pe care fiecare dintre noi, ca părinți, și le-a pus cel puțin o dată în viață.

 

În lunile călduroase de vară, colecția de încălțăminte copii trebuie îmbogățită cu diverse perechi de încălțăminte de toate tipurile și formele. În funcție de ocazie și de vârsta copiilor, poți alege între mai multe variante. Există, însă, anumite caracteristici mai potrivite decât altele ale fiecărei pereche de încălțăminte copii.

 

Așadar, cum trebuie să fie încălțămintea de vară pentru copii?

 

- bine strânși pe picior: încălțămintea de vară, precum sandalele, trebuie să fie bine strânsă pe piciorul copilului, printr-o curea, un scai sau șireturi. Nu este recomandată încălțămintea care nu se strânge bine pe picior și care are joc, precum balerinii, șlapii sau papucii, pentru că aceștia, pe lângă că nu se pot strânge bine pe picior, nici nu controlează mișcările bruște ale celor mici (sărit, alergat etc.), ceea ce poate duce la accidentări urâte ale picioarelor.

 

- comozi: pentru asta, trebuie să te asiguri că sunt mărimea potrivită. Piciorul nu trebuie să se frece prea tare de încălțăminte copii, dar nici să aibă joc. În plus, nu este nici recomandat să moștenească încălțări ale fraților mai mari, pentru că fiecare picior este diferit și fiecare pantof își ia forma după cea a piciorului. Ce s-a potrivit unuia dintre copii nu i se va potrivi și celuilalt.

 

- să lase piciorul să transpire: de aceea e cel mai recomandat ca încălțămintea, chiar și cea de vară, trebuie să fie din piele sau din alt tip de material care lasă piciorul să respire. Chiar și când sunt mici, copiii vor asuda, cu atât mai mult cu cât fac mult efort, iar transpirația nu trebuie să rămână lipită de piciorușele lor cu orele.

 

- talpa nu trebuie să fie alunecoasă: din același motiv de mai sus, faptul că cei mici nu sunt foarte atenți la mișcările pe care le fac atunci când se joacă, sar sau aleargă pea fară, încălțările lor trebuie să fie cât mai ferme la contactul cu solul. Să nu aibă talpă alunecoasă, pentru că accidentele sunt frecvente la această vârstă. În plus, e recomandabil ca încălțările să nu se poată îndoi ușor.

 

Pornind de la aceste recomandări, poți alege dintre foarte multe tipuri de încălțăminte copii de vară chiar si pe emag.ro, care să se adapteze stilului de îmbrăcăminte adoptat și ocaziei sau activității din fiecare moment. Din amplul catalog de opțiuni din care poți alege, în general acestea sunt cele mai frecvente:

 

- sandale de plimbre: - opțiunea cea mai utilizată pentru activitățile de zi cu zi. Chiar dacă stilul îți spune că nu, când vine vorba de sănătatea copilului, acest lucru n-ar trebui să conteze: recomandabil ar fi să poarte și șosetuțe în sandale.

 

- sandale pentru plajă sau piscină: - elaborate din materiale rezistente la apă, aceste sandale trebuie utilizate cât mai puțin timp, pentru că plasticul din care cel mai probabil sunt construite dăunează piciorului și irită pielea.

 

- sandale de sport: - pentru plimbări lungi și pe un relief denivelat. Trebuie strânse suficient de bine pe picior, pentru a nu lăsa piciorul să joace în încălțăminte, dar să lase degetele libertate de mișcare și de respirație. Talpa trebuie să fie groasă, moale și anti-alunecoasă.

 

- pantofi de sport (adidași): - trebuie să fie modele adecvate tipului de activitate sportivă practicată. Cei de baschet nu sunt buni pentru alergare susținută, iar cei de fotbal nu sunt la fel cu cei de tenis. Cel mai bine ar fi să fie din piele și piciorul să fie încălțat și cu șosetuțe în acest tip de încălțăminte copii. Branțurile ar trebui să fie ușor de scos și de aerisit sau schimbat cât mai frecvent. După activitatea sportivă, trebuie spălate bine picioarele și schimbate șosetele.

 

Altfel, dacă copilul tău poartă încălțăminte copii ortopedică ar trebui să continue să o folosească și pe perioada verii.

Cumparaturi Online

mai 28, 2022
Casti moto sau nu, aceasta-i intrebarea

De câţiva ani buni, sătui de zgomotul şi poluarea automobilelor, mulţi dintre oameni s-au întors la obiceiuri mult mai ecologice şi relaxante (care sunt chiar o necesitate în vremurile astea), unul  dintre ele fiind mersul pe motocicletă. O parte dintre ei însă au încercat să combine acest lucru şi cu un peisaj frumos şi cu […]

iunie 18, 2021
Cumparaturi online: Sutien alb bretele detasabile

Va propunem urmatorul produs Sutien alb bretele detasabile. Avem oferta perfecta pentru tine de la Meli Melo Exclusiv Online pretul produsului este 12.0 lei. Produsul face parte din categoria Haine , incaltaminte, accesorii fashion / Lenjerie intima . Sutien alb, bretele detasabile. Are doua seturi de bretele, albe si transparente, suficient de late pentru a […]

iunie 18, 2021
Cumparaturi online: Portofel galben clapeta dubla

Va propunem urmatorul produs Portofel galben clapeta dubla. Avem oferta perfecta pentru tine de la Meli Melo pretul produsului este 69.99 lei. Produsul face parte din categoria Genti si portofele / Portofele . Tip produs: Portofel  Material: Poliuretan Culoare: Galben Compozitie: -Exterior: 95% Poliuretan, 5% Aliaj zinc -Interior: 100% Poliester Sistem inchidere: Capsa, Fermoar Buzunare: […]

iunie 18, 2021
Cumparaturi online: Rucsac gri cu buzunar multicolor

Va propunem urmatorul produs Rucsac gri cu buzunar multicolor. Avem oferta perfecta pentru tine de la Meli Melo pretul produsului este 99.99 lei. Produsul face parte din categoria Genti si rucsacuri / . Tip produs: Rucsac Material: Poliuretan Culoare: Gri Compozitie: -Exterior: 80% Poliuretan, 10% Aliaj zinc, 10% Acrilic -Interior: 100% Poliester Sistem inchidere: Fermoar […]

iunie 18, 2021
Cumparaturi online: Geanta mustar din piele ecologica cu esarfa

Va propunem urmatorul produs Geanta mustar din piele ecologica cu esarfa. Avem oferta perfecta pentru tine de la Meli Melo pretul produsului este 149.99 lei. Produsul face parte din categoria Genti si portofele / Genti casual . Tip produs: Geanta Material: Poliuretan Culoare: Mustar Compozitie: -Exterior: 95% Poliuretan, 5% Aliaj zinc -Interior: 100% Poliester Sistem […]

iunie 18, 2021
Cumparaturi online: Rucsac multicolor cu efect holografic

Va propunem urmatorul produs Rucsac multicolor cu efect holografic. Avem oferta perfecta pentru tine de la Meli Melo pretul produsului este 139.99 lei. Produsul face parte din categoria Genti si portofele / Rucsacuri . Tip produs: Rucsac Material: Poliuretan Culoare: Multicolor Compozitie: -Exterior: 95% Poliuretan, 5% Aliaj zinc -Interior: 100% Poliester Sistem inchidere: Fermoar Buzunare: […]

Vezi toate produsele recomandate de Cosimo.ro
melimeloparis.ro