Mierea de albine, un element esențial într-un stil de viață sănătos

Mierea de albine, un element esențial într-un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos are trei elemente, pe cât de simple la prima vedere, pe atât de greu de respectat: mișcare, alimentație și odihnă. Acestea sunt cele trei elemente între care omul trebuie să găsească un echilibru durabil pentru a se bucura din plin de starea de sănătate, ele neputând să funcționeze corespunzător dacă unul nu este respectat. De exemplu, susținerea exercițiilor fizice presupune un corp alimentat corespunzător și odihnit.

Mierea de albine intervine în ecuația unui stil de viață sănătos ca sursă importantă de energie. Acest aliment este foarte eficient atât singur, cât și în combinație cu alte alimente, legume, fructe sau cereale. În medie, o lingură de miere are 64 de calorii, iar cele 17 grame de carbohidrați o fac un aliment esențial pentru susținerea efortului fizic. Sportivii cunosc foarte bine importanța acestor elemente. Mai mult, mierea este și o sursă importantă de vitamine, minerale și antioxidanți. O serie de cercetări recente atesta calitatea mierii de furnizor de energie, dar și importanța acesteia în creșterea anduranței sportivului și a prevenirii oboselii musculare după antrenament.

Experții în nutriție sportivă spun că este recomandat consumul unei lingurițe de miere înainte de antrenament pentru a asigura eliberarea treptată a carbohidraților necesari în timpul exercițiilor. De asemenea, mierea este recomandată și după antrenament pentru recuperarea mușchilor.

Aceste aspecte care țin de sport sunt completate de alte arii ale alimentației în care mierea poate interveni cu efectele sale benefice. Cel mai simplu pas este înlocuirea zahărului sau a altor îndulcitori nocivi cu miere. Așadar, pentru îndulcirea cafelei mierea poate înlocui cu succes zahărul oferind, în același timp, un plus de savoare băuturii. Mai mult, mierea poate deveni un îndulcitor excelent pentru deserturi. Laboratoarele de cofetărie orientate către promovarea unui stil de viață sănătos dezvoltă deja deserturi delicioase cu miere. De asemenea, se încearcă la înlocuirea zahărului cu mierea în rețetele tradiționale.

Mierea este din ce în ce mai atractivă pentru industria alimentară, dar și pentru cea cosmetică. Datorită proprietăților sale, mierea este folosită pentru diferite produse de îngrijire a părului și a pielii. Rezultatele utilizării acestor soluții pe bază de miere vine ca un element conex al adoptării principiilor unui stil de viață sănătos.

Orientarea către un stil de viață sănătos cere și introducerea mierii în alimentație, mai ales dacă odată cu adoptarea acestui stil de viață, vor începe și antrenamentele fizice. Beneficiile mierii sunt incontestabile, dar este necesară găsirea unui furnizor de încredere, mai ales în condițiile în care sunt indicii că o parte din mierea de pe piață ar fi contrafăcută, sau ar conține o serie de elemente care I-ar altera calitățile.

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook