✅Ca să înțelegeți rolul pe care îl au sau, mai bine spus, l-au avut măselele de minte, iată o poveste interesantă.
✅Strămoșii noștri nu își preparau termic mâncarea, aceasta fiind foarte greu de mestecat. Astfel, era nevoie de o musculatură puternică, de o mandibulă mare și de dinți rezistenți care să facă față acelor tipuri de alimente.
✅Cu trecerea timpului, mâncarea a început să fie preparată, deci a scăzut consistența ei, nu mai era atât de dură. În consecință, nu mai era nevoie de o musculatură atât de puternică.
✅Cum se traduce acest lucru? Mandibula și musculatura s-au micșorat, iar măselele de minte care odată erau utilizate pentru a sfărâma acele alimente dure au rămas pe arcadă.
✅Arcada fiind mai mică decât înainte, măselele de minte nu mai au loc în acest moment și de cele mai multe ori dau probleme.
✅Măselele de minte pot strâmba dinții din față, pot interfera în ceea ce privește ocluzia (mușcătura), se pot caria foarte des și foarte mult pentru că avem obișnuința de a nu le peria sau pot să erupă în poziții complet anormale.
✅Sunt mai multe tipuri de persoane, și anume: cele care nu mai au deloc măsele de minte (semn că au evoluat complet), persoane care încă le au dar nu prezintă nicio problemă pentru că au o mandibulă foarte mare și persoane care au măsele de minte dar nu au loc pentru ele și acestea erup în diverse poziții care favorizează apariția problemelor.
✅Ideal ar fi să mergi la un medic stomatolog și el să te sfătuiască ce ar trebui să faci în privința măselelor de minte.
Nu uita: ține cu dinții tăi de zâmbetul tău
➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf
➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.ceseintampladoctore.ro sau www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,
Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3
#maseledeminte #drmeroiu #csid
Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?