cupio.ro/

Indicațiile și contraindicațiile chirurgiei robotice în sfera abdominală

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Chirurgia robotică și-a dovedit eficacitatea mai ales în intervențiile chirurgicale laborioase, în regiuni anatomice greu accesibile și complexe. Despre indicațiile și contraindicațiile chirurgiei robotice în sfera abdominală ne-a vorbit Dr. Teodor Buliga, medic primar chirurgie generală.

„Chirurgia robotică este, în esență, o formă de chirurgie laparoscopică. Trebuie spus asta, laparoscopie în termen strict înseamnă să privești în interiorul abdomenului, adică să ai o cameră de luat vederi prin care te uiți în interior. Sigur că, spre deosebire de chirurgia robotică tradițională, robotul vine cu un plus, dar el își păstrează în același timp indicațiile chirurgii laparoscopice. Deci toate afecțiunile care pot fi operate laparoscopic sunt operate mult mai bine, de cele mai multe ori prin chirurgia robotică.

(…) De cele mai multe ori însă, chirurgia robotică, pentru că este o problemă de disponibilitate, este menținută în special pentru afecțiuni mai severe sau afecțiuni care presupun o abordare de finețe sau afecțiuni în care laparoscopia pur și simplu, din punct de vedere ergonomic, nu ți-ar permite să aplici anumite procedee. Concret, cancere. Este o explozie a utilizării chirurgiei robotice, pentru că oamenii, chirurgii au învățat, pe măsură ce au aplicat din ce în ce mai mult aceste tehnologii, că le este mult mai ușor să extirpe în totalitate tumora, dar în același timp să păstreze cât mai mult din țesutul sănătos.

Se adresează spațiilor înguste unde nu ai manevrabilitate sub diafragmă, în chirurgia stomacului, în chirurgia esogastrică. Și atunci chirurgia robotică îți permite să vezi elementele bine, să separi nervișorii, să păstrezi elementele de care ai nevoie. La fel, în pelvis, histerectomiile robotice ai, în hiseritomiile robotice ai o mult mai mare manevrabilitate decât în laparoscopia tradițională.

Poți, practic, ca să fie o comparație, să fie mai ușor de înțeles, poți să operezi în tavan, ceea ce în chirurgia laparoscopică că nu poți”, a explicat Dr. Teodor Buliga pentru „Ce se întâmplă, Doctore?”.

➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf

➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,

Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro