Fie că ești fată și îți vei căuta partenerul în funcție de anumite caracteristici ale tatălui, fie că ești bărbat și vezi în el primul model de masculinitate, relația cu tatăl este definitorie pentru relațiile noastre viitoare cu ceilalți, dar și cu noi înșine! Dr. Coralina Chiriac, psihoterapeut integrativ și formator ARPI, ne-a vorbit despre importanța relației cu tatăl.
"Relația cu tatăl este la fel de importantă ca și relația cu mama. Este foarte importantă pentru că modelează foarte multe lucruri, atât în cazul băieților, câ și în cazul fetelor", a început discuția Dr. Coralina Chiriac. Modelul primar masculin al fetelor este tatăl, iar dacă nu creștem cu tatăl, este orice bărbat care a fost acolo pentru noi atunci când eram mici. Poate fi vorba despre un unchi sau despre bunici sau cine a reprezentat masculinul în familia noastră. "deseori ne găsim parteneri care să semene cu tatăl nostru, în majoritatea cazurilor", spune Coralina. Există și cazuri rare, însă, în care ne găsim un model complet opus. Dacă am avut un tată extraordinar de agresiv, vom căuta un partener foarte blând. "Asta nu este neapărat cel mai bun lucru", a completat psihoterapeutul. Pentru că un bărbat extraordinar de blând și de pasiv este un bărbat care nu ia inițiativă, are, practic o masculinitate "redusă". Relația optimă este cu un bărbat echilibrat, nici prea blând, nici prea agresiv. Iar dacă avem un tată echilibrat.
În cazul unui tată indisponibil emoțional sau ca timp, noi ne vom alege un partener indisponibil. Ceea ce se întâmplă atunci când am avut un tată indisponibil, noi ne dorim atenția și iubirea părintelui nostru. Cu cât acesta va fi mai indisponibil, cu atât noi vom încerca să "muncim" mai mult pentru iubirea lui. Fie că vom învăța mai bine, vom face foarte multe lucruri pentru el, să încercăm să îi intrăm în grații, practic să ne ducem noi către el, în loc să îl lăsăm și pe el să vină către noi.
Website: www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3
Sursa: Youtube / CSID.ro - Ce se intampla, Doctore? video channel