cupio.ro/

GRESIA PORTELANATA RECTIFICATA. AVANTAJELE SI MONTAREA GRESIEI RECTIFICATE

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro
Gresia rectificata Majoritatea magazinelor de profil comercializeaza doua tipuri de placi ceramice, care la prima vedere arata similar, insa un tip de gresie este rectificat, iar celalalt, nu. Scopul acestui articol este prezentarea in linii mari a ceea ce inseamna o gresie rectificata si de ce este atat de important acest aspect in amenajarea locuintei.

Principalul avantaj al gresiilor rectificate este ca acestea pot fi montate fara a se mai folosi distantieri ceramici; datorita procesului de producere al gresiilor rectificate, proces ce consta in taierea suplimentara a marginilor placilor ceramice, acestea formand la final un unghi drept de 90 de grade.

Procesul de rectificare al gresiei nu afecreaza grosimea placilor, procesul facandu-se dupa arderea gresiei.

Mai exact, rectificarea reprezinta un procedeu de finisare al placilor ceramice si presupune taierea marginilor placilor cu masini speciale prevazute cu disc diamantat. Rectificarea este o parte importanta a procesului de productie a placilor ceramice rectificate, realizandu-se dupa ce gresiile sunt scoase din cuptorul de coacere, iar temperatura lor scade.

Avand in vedere ca placile rectificate pot fi montate cu o distanta minima intre ele, se creeaza un aspect visual compact al intregii pardoseli, acesta fiind si unul dintre principalele avantaje ale gresiilor rectificate.

 

Gresia portelanata

Avantajele acestui tip de placa ceramica sunt multiple.

1. Gresia portelanata, spre deosebire de gresia glazurata, este colorata in intregime sau in termeni mai tehnici in masa, fiind turnata din acelasi material. Gresia portelanata nu se va decolora in timp, deoarece textura acesteia este obtinuta prin presare la cald.

2. Gresia portelanata poate fi monatata la exterior, pe balcon, terase sau chiar si pe scarile de la intrarea in casa.

3. Un alt avantaj important al gresiei portelanate este rezistenta ridicata in fata substantelor chimice de curare, iar in cazurile de accidentare, imperfectiunile vor fi mai putin evidente, comparativ cu placile ceramice glazurate. Acesta este unul din motivele pentru care majoritatea clientilor opteaza pentru folosirea gresiilor portelanate si la interior, atat pentru baie, cat si pentru alte incaperi unde adesea se opteaza pentru gresie portelanata tip parchet.

4. Rezistenta la cicluri repetate de inghet-dezghet reprezinta un avantaj important al gresiei portelanate, fiind si motivul pentru care acest tip de gresie este adesea utilizat la exterior.

Montarea gresiei rectificate

Spre deosebire de placile ceramice nerectificate, marginile placilor rectificate sunt taiate in unghi drept, nefiind curbate in jos. Pastrarea unor rosturi minime de 1 mm la montarea gresiei rectificate de ajuta la prevenirea aparitei fisurilor.

Recomandarea este ca in zonele unde vizibilitatea este marita, placile sa fie montate intregi (fara taiere). Astfel, placarea cu gresie trebuie inceputa dintr-un colt al camerei, avand grija ca placile ce vor fi taiate sa fie "ascunse" sub mobilier sau in zone nu foarte vizibile.

Se trece apoi la aplicarea amorsei si a adezivului de gresie, folosind o gletiera zimtata. Reglajele pentru nivelul gresiei se pot face cu ajutorul unui ciocan de cauciuc. Nu este nevoie de distantieri ceramici, dar va trebui sa lasat un rost minim de 1-1.5 mm intre placile de gresie, pentru chitul de rosturi.

Alegerea culorii pentru chitul de rosturi este foarte importanta, recomandarea fiind de a alege o culoare care sa se potriveasca cu gresia sau faianta pe care urmeaza sa o montati.

Dupa ce placile sunt fixate iar adezivul pentru gresie s-a intarit, (este recomandat sa treaca cel putin 24 de ore dupa aplicare), se poate incepe aplicarea chitului de rosturi, acoperind spatiile mici lasate intre placile de gresie.

Gresia antialunecare

Aproape toti cei care incep un proiect renovare sau de amenajare interioara, opteaza pentru o gresie antialunecare, mai ales in incaperile in care riscul de alunecarea sau de accidentare este marit, cum ar fi baia sau bucataria.

Gresiile antialunecare sunt diferite de gresiile obisnuite prin faptul ca au fost tratate pentru o mai buna aderenta. O mai buna aderenta va reduce riscul de alunecare in incaperile unde acest tip de gresie va fi instalat. Stratul abraziv de la suprafata gresiilor antialunecare poate fi realizat din mai multe tipuri de materiale rugoase, pentru o mai buna aderenta.

Gresiile antialunecare sunt recomandate, pentru baie sau bucatarie, dar pot fi amplasate si pe portiuni mai des circulate pentru a evita riscul alunecarilor, cum ar fi holul.

Acest tip de gresie poate fi amplasat si la exterior, pe terasa, in balcon sau chiar in apropierea piscinei. De asemenea, se recomanda folosirea acestui tip de gresie si pentru zonele expuse intemperiilor, cum ar fi aleea din curtea casei.

 

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

melimeloparis.ro