Ghimbirul: beneficii multiple pentru sanatate

Ghimbirul: beneficii multiple pentru sanatate

Ghimbirul a fost folosit ca remediu naturist de secole.

Acum, stiinta l-a redescoperit si cercetatorii au aflat ca ghimbirul poate face minuni in tratamentul multor boli, de la migrene pana la cancer. Iata care sunt principalele beneficii pe care le are ghimbirul asupra sanatatii noastre:

Cancer de ovar

Planta este o arma puternica in tratamentul cancerului ovarian. Un studiu efectuat la Universitatea din Michigan a descoperit ca pudra de ghimbir induce moartea celulelor in toate celulele de cancer ovarian pe care a fost aplicata.

Cancer de colon

Un studiu al Universitatii din Minnesota a descoperit ca ghimbirul poate incetini dezvoltarea celulelor de cancer colorectal.

Greturi matinale

Mai multe studii au demonstrat ca ghimbirul este la fel de eficient ca si vitamina B6 in tratamentul greturilor matinale.

Rau de transport

Ghimbirul s-a dovedit a fi un remediu eficient pentru greata asociata cu raul de transport.

Dureri si procese inflamatorii

Un studiu a aratat ca planta are proprietati antiinflamatorii si este un puternic calmant natural.

Arsuri digestive

Planta este folosita foarte mult ca remediu natural contra arsurilor la stomac. El este cel mai adesea luat sub forma de ceai pentru acest scop.

Raceala si gripa

Acesta este folosit ca tratament naturist pentru raceala si gripa. Multi oameni consuma ghimbir si in caz de intoxicatii alimentare, si nu e de mirare, avand in vedere efectele pozitive ale ghimbirului asupra tractului digestiv.

ghimbirul in raceala si gripa
Sursa: clubulgrasilor.ro

Ghimbirul si migrenele

Cercetarile au aratat ca ghimbirul poate combate migrenele datorita capacitatii sale de a opri actiunea prostaglandinelor, cauzatoare de dureri si inflamatii in vasele de sange.

Nefropatia diabetica

Un studiu realizat pe soareci cu diabet zaharat a constatat ca sobolanii carora li s-a dat ghimbir au avut o incidenta mai redusa a nefropatiei diabetice (afectarea rinichilor).

Cateva retete sanatatoase si gustoase se pot prepara pe baza acestuia:

  • ceai cu ghimbir si miere
  • salata de fructe exotice cu branza si ghimbir
  • cocktail de struguri si ghimbir
  • salau la gratar cu sos de ghimbir
  • paste cu ghimbir
  • sparanghel cu mustar si ghimbir

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook