Geacă versus palton: care sunt diferențele și ce sa alegi

Iată o întrebare destul de populară pentru fashioniste, desi nu suntem in anotimpul potrivit. Care este diferența dintre o geacă și un palton?  Sunt cei doi termeni interschimbabili? Potrivit unor oameni, cuvintele pot fi folosite interschimbabil, dar unii experți spun că nu ar trebui să fie.

Pentru mulți, acești termeni sunt interschimbabili. Și nu avem nicio problemă cu asta. Dar pentru alții există câteva diferențe.

Când te gândești la cuvântul palton, cel mai bine ar fi să te gândești la un pardesiu. Acesta este ceva pe care bărbații îl poartă peste un costum, un blazer sau un smoking pe vreme rece. Femeile le pot purta peste haine elegante sau rochii croite.

Când te gândești la cuvântul geacă, cel mai bine ar fi să te gândești la o jachetă de piele, o jachetă de schi, jachete de blugi sau jachete de puf.

Paltoanele și gecile sunt ambele articole de îmbrăcăminte purtate de bărbați, femei și copii pentru căldură sau modă. Ambele sunt haine folosite pentru partea superioară a corpului. Daca vei merge pe munte sau in zone racoroase, nu uita sa iei cu tine un palton sau o geaca!

Pentru perioada de toamna iarna este de preferat sa comandati de pe acum un palton de la Emag!

Practic mare parte din diferență se referă la lungime. Gecile sunt de obicei tăiate în jurul taliei sau șoldurilor, în timp ce paltoanele nu se opresc până la mijlocul picioarelor. Unele chiar coboară până la gleznă.

Ca și în majoritatea celorlalte lucruri din lumea modei, nu este un răspuns „exact” la această dilemă. Din păcate, industria nu are dimensiuni standard pentru articole. Prin urmare, nu putem spune că o geacă are un număr „x” de centimetri lungime, iar un palton are un număr „y” de centimetri lungime.

PALTOANE DAMĂ emag.ro avem si haine!

Gecile respectă în mare măsură această convenție legată de lungime: gecile de blugi, gecile bomber, gecile de piele și jachetele de costum sunt toate scurte. Trench-urile și paltoanele, pe de altă parte, sunt de obicei lungi. Cu siguranță există și excepții – paltoanele sport sunt scurte.

În ceea ce privește greutatea, consumatorii cred adesea că gecile sunt mai subțiri și mai potrivite pentru vremea de toamnă, iar un palton ar fi mai gros și mai potrivit pentru lunile mai reci de iarnă. Cu toate acestea, o geacă și un palton pot avea diferite greutăți. Din câte știm, nu există o greutate specifică care separă o geacă de un palton.

De asemenea, vom atinge și o altă diferență frecvent citată în discursul dintre paltoane și geci: căldura pe care o oferă un anumit articol de îmbrăcăminte. Deoarece paltoanele te acoperă mai mult, ele sunt în general considerate a fi cele mai călduroase dintre cele două. Cu toate acestea, există atât de multe excepții de la această tendință încât nu funcționează cu adevărat pentru a le distinge pe cele două. Multe geci sunt din puf sau din alte materiale rezistente care te protejează mult mai bine de frig decât un trenci, de exemplu. Și, mai nou, au început să fie create și geci damă lungi, dar nu numai, existând și unele pentru bărbați.

Paltoanele și gecile au ambele în mod obișnuit mâneci lungi. Paltoanele sunt în general deschise în față (uneori în lateral), închizându-se prin intermediul nasturilor sau al capselor sau cu o curea. În schimb, gecile sunt în principal închise până sus și folosesc închidere cu fermoare.

Alte caracteristici posibile ale unui palton sau ale unei geci includ gulerele, curelele și, eventual, o glugă.

Geci, paltoane, imbracaminte dama pe emag.ro!

Deși probabil nu contează dacă amesteci termenii geacă și palton într-o conversație obișnuită, cunoașterea diferenței poate fi utilă pentru a limita căutarea atunci când încerci să găsești haina perfectă în online.

Cumparaturi Online

Vezi toate produsele recomandate de Cosimo.ro
melimeloparis.ro