cupio.ro/

Fibromul uterin: cum se tratează prin embolizare?

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, dr. Rareș Nechifor a trecut în revistă condițiile în care apare un fibrom uterin, simptomele acestei tumori benigne și terapiile disponibile la ora actuală.

"Fibromul uterin este o afecțiune a uterului. Nu este un cancer și nu se transformă în cancer. Este o afecțiune extrem de frecventă. Mai mult de jumătate dintre femei au fibroame uterine, dar nu toate tumorile ajung să fie simptomatice, să deranjeze.

Fibromul este o afecțiune congenitală. Există o determinare genetică ce face ca, la nivelul uterului, să existe grupe de celule cu o sensibilitate mult mai mare la hormonii feminini. Apoi, în cursul vieții, în funcție de echilibrul hormonal al femeii, aceste fibroame se pot activa și încep să crească. Aceasta se întâmplă cu o viteză mai mică sau mai mare în funcție de stilul de viață.

Dacă stilul de viață este echilibrat, fibroamele cresc încet sau deloc. Atunci când există dezechilibre mari, adică alimentație incorectă, stres, oboseală, încep să crească.

Simptomele diferă în funcție de poziția fibroamelor în cavitatea uterină. Când există fibroame ce cresc spre interiorul uterului, încă de când sunt mici, dau sângerări. Apar cicluri abundente, cu cheaguri, cicluri prelungite. Asemenea fibroame dau și infertilitate. Pacientele nu reușesc să rămână însărcinate sau, dacă rămân însărcinate, au un risc crescut să piardă sarcina.

Fibroamele ce cresc din peretele uterin spre exteriorul uterului nu dau simptome la început, pentru că sunt mici. Apoi, când ajung mai mari de 5-6 cm, încep să apese pe organele din jur" spune dr. Rareș Nechifor.

Mai multe informații despre fibroame și cum decurge embolizarea acestora aflați din materialul video realizat cu medicul Rareș Nechifor!

Website: www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro