In aceasta perioada, temperaturile sunt extrem de scazute, iar virozele si infcetiile bacteriene se tin lan. Din cauza unui sistem imunitar slabit, o mare parte a populatiei se confrunta cu racelile frecvente si gripa sezoniera, precum si cu manifestarile neplacute ale acestora. Febra este, adesea, vazuta de catre medici drept un "indicator" al unei tulburari aparute in organism. Desi nu poate indica cu precizie natura infectiei, aceasta este un aliat serios in procesul de de lupta si de distrugere a microbilor care produc
infectii. De asemenea, ea stimuleaza raspunsul antiinflamator care contribuie la protejarea zonei infectate, la raspandirea infectiei si la declansarea procesului de vindecare.
Pe langa clasicele metode alopate de tratare, de-a lungul timpului s-au dezvoltat si o serie de alternative traditionale eficiente, care au dovedit un raspuns rapid si eficient.
Ceaiurile combat febra si efectele acesteia
Sursa: www.bennett-shop.de
Daca ai parte de febra puternica, corpul pierde cantitati imense de lichide prin transpiraţie. Asadar, ceaiurile sunt esentiale alaturi de tratamentul dat de medic. Se poate incerca un amestec de tataneasa, floare de soc si de menta. Se va pune cate o lingurita din fiecare planta si se vor fierbe impreuna in 250 ml de apa, lasandu-se la infuzat timp de 10 minute, dupa care ceaiul se va bea caldut, impreuna cu lamaie si, eventual, indulcit cu miere de albine.
Un alt ceai eficient se obtine dintr-o lingura de seminte de mustar, care se toarna peste o cana cu apa fierbinte. Se bea la fiecare doua ore cate o jumatate de cana, pana cand scade febra.
Compresele din cartofi scad temperatura
Cartoful taiat rondele si asezat pe frunte este un remediu eficient contra starilor febrile. Tot pentru scaderea temperaturii, sunt folosite si compresele cu oţet, aşezate pe zona fruntii, sau sosetele umezite cu otet, care asigură si un somn linistit.
Efecte similare le are si decoctul obtinut din parţi egale de orz si susan (cate 30 de grame din fiecare), fiert si lasat sa se racească, aplicat ca si comprese pe frunte, dupa cateva ore de macerare.
Scortisoara actioneaza rapid
Sursa: Wikimedia Commons
Condimentele si ierburile aromatice sunt, de asemenea, de ajutor in combaterea febrei. Scortisoara creste toleranţa la frig si scade temperatura corpului.
Cei care au febra persistenta trebuie sa urmeze o terapie cu pudra de scortisoara: o lingurita de pudra intr-o ceasca de infuzie de plante. Acest preparat se ia din jumatate in jumatate de ora, in momentul in care scade febra.
Ghimbirul este recunoscut pentru stimularea circulatiei sangelui, prin relaxarea vaselor sanguine. Acesta contine o substanta cu actiune antiinflamatoare, care ajuta la indepartarea durerilor din piept si a celor articulare, care se instaleaza, de obicei, in timpul starilor febrile.
Pe langa aceste remedii, pentru a combate eficient febra si manifestarile sale neplacute, medicii ne sfatuiesc sa apelam si la alte "metode babesti", care sa ne ajute sa tratam simptomele, fara a avea parte de alte reactii adverse nu tocmai placute. De exemplu, unul dintre acestea are la baza ceapa. Se iau patru cepe care se se maruntesc, se introduc in sosete de lana, care se incalta de catre bolnav inainte de a merge la culcare.
O alta varianta ar fi ca pacientul sa ia zilnic sase linguri de sirop de catina cu putina apa, pe stomacul gol, pana in momentul in care se observa disparitia starilor febrile.
Un astfel de tratament naturist ajuta, pe langa scaderea temperaturii corporale si la sporirea imunitatii organismului si la lupta contra agentilor patogeni.
Similare