Hipoterapia este excelentă atât în cazul copiilor, cât și al adulților. Dr. Anca Bîlbă, psiholog clinician, ne explică ce rezultate are în privința copiilor cu dizabilități.
Dr. Anca Bîlbă, despre hipoterapie la copiii cu dizabilități
„De regulă ei vin de mici și de foarte multe ori nu au capacitatea de a sta bine în șezut, nu pot să meargă, nu pot să alerge, nu pot să urce scările, adică să folosească ambele picioare pe rând și efectele în acest caz se văd foarte repede, la câteva ședințe. În 3-4 ședințe copiii dezvoltă și pot să mențină acea stabilitate de a sta în funduleț, de a-și menține echilibrul, de a-și menține echilibrul în poziție ortostatică, de a merge și ulterior de a alerga. Este un beneficiu important atât pentru un părinte, cât și pentru un copil”, explică Dr. Anca Bîlbă.
Deși este vorba de un progres, specialistul menționează că sunt și perioade în care se stagnează, însă pe tulburări motorii reacțiile sunt cele pe care le așteptăm și foarte ușor de modulat și de concentrat.
Pentru cei mici, hipoterapia este o joacă. Deși totul are obiectiv terapeutic, faptul că sunt folosite anumite obiecte de diferite mărimi și culori îi ajută pe cei mici să perceapă totul ca pe o joacă.
Urmărește integral materialul realizat de „Ce se întâmplă, Doctore?” pentru a afla toate informațiile.
Website: www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3
Sursa: Youtube / CSID.ro - Ce se intampla, Doctore? video channel