cupio.ro/

Dr. ALEXANDRA POPA, despre leziunile vasculare și tratamentele moderne

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Dr. Alexandra Popa, medic dermatolog din cadrul Clinicii Dr. Elena Martin ne-a făcut un tablou complex privind leziunile vasculare. Totodată, specialistul ne-a vorbit și despre soluțiile și tratamentele moderne la care pacienții pot apela pentru a trata sau ameliora leziunile vasculare.

Ce sunt leziunile vasculare?

„Leziunile vasculare reprezintă, de fapt, o familie foarte extinsă care cuprinde mai multe tipuri de leziuni. Sunt leziuni de la vasele acelea finuțe, roșii, ramificate, care se văd la suprafața pielii și care, de regulă, apar la nivelul feței sau la nivelul membrelor inferioare, cel mai frecvent, până la angioame, care sunt ceea ce pacienții numesc alunițe roșii, care pot fi plane sau reliefate și sunt niște ghemotoace de vase de sânge dilatate. Lacuri vasculare, care sunt leziuni albăstrui-violacee care apar de regulă la nivelul buzelor. Rozaceea, care se încadrează în aceeași categorie, care e un eritem difuz care apare la nivelul feței. Poikilodermia, care este de fapt o leziune de graniță între leziuni vasculare și leziuni hiperpigmentare și apar în contextul expunerii la soare neprotejate”, ne-a explicat Dr. Alexandra Popa.

Cauze și factori de risc

„Cel mai important factor care determină apariția leziunilor vasculare este reprezentat de factorul genetic, unde nici nu prea avem cum să intervenim foarte mult. Există o predispoziție genetică a anumitor pacienți să aibă o fragilitate vasculară crescută și să dezvolte genul ăsta de leziuni. Desigur, factorii hormonali joacă un rol foarte important și ăsta e motivul pentru care femeile de regulă fac mai des venectazitele, vasele acelea de sânge ramificate, superficiale, în general la nivelul membrelor inferioare. De cele mai multe ori, după o sarcină, din cauza presiunii pe care uterul o pune pe pe vasele de sânge.

Dar și factori externi. Sunt foarte prezenți și ei- expunerea neprotejată și cronică la soare, diferențele de temperatură, temperaturile extreme, foarte cald sau foarte rece, mâncărurile, băuturile fierbinți, mâncărurile picante, consumul de alcool”, a explicat specialistul.

➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf

➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,

Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro