Detoxifierea:sfaturi utile pentru un organism sanatos

De ce organismul uman are nevoie de detoxifiere?


Detoxifierea trebuie sa fie la ordinea zilei in acesta perioada. Nu mai este nicio noutate pentru nimeni ca organismul uman are mult de suferit din cauza alimentatiei necorespunzatoare, dar si a mediului poluat in care traim. Substantele nocive din aerul secolului XXI, precum si celebrele E-uri care se gasesc in majoritatea alimentelor pe care le consumam solicita la maxim organismul, facand-ul sa nu mai functioneze asa cum este normal. Prin urmare, medicii ne recomanda sa urmam, in mod regulat, o cura de detoxifiere, care ajuta la curatarea organismului de tot ce este nociv si, in al doilea rand, fortifica sistemul imunitar, facand mai puternic raspunsul acestuia la varietatea agentilor patogeni care il invadeaza.


Ce este detoxifierea?


Cunoscutul medic fitoterapeut Virginia Faur, defineste, in lucrarea sa “Detoxifierea:magia vindecarii” detoxifierea organismului, sau “descarcarea organismului de toxine”, ca fiind “un ansamblu de proceduri prin care organismul, in mod spontan sau provocat, isi elimina produsii reziduali acumulati”. Tot in acceasi lucrare, detoxifierea este vazuta ca “o terapie naturala, care, condusa corect, ajuta organismul sa se mentina sanatos”.

Detoxifierea contribuie la imbunatatirea oxigenarii celulare, elimina constipatia, sindromul colonului iritabil, balonarea, edemele, diversii paraziti intestinali si permite rezolvarea problemelor parului si ale pielii. Nu in ultimul rand, este necesara pentru accelerarea metabolismului si pentru inlaturarea senzatiei de oboseala permanenta.

Un orgamism plin de e-uri si toxine

In zilele noastre, este evident ca trebuie, pentru a avea mereu un organism tanar, care sa functioneze la parametri maxim, pentru detoxifiere, sa avem, etape stricte in care sa ne ocupam de eliminarea toxinelor, apoi sa urmam o perioada de regenerare. Importanta etapei de curatare a organismului rezulta din faptul ca, datorita acumularii de toxine, chiar si din alimentele cele mai sanatoase, poate conduce la imbolnavire. Si atunci, ne intrebam, de ce sunt atat de bolnavi si dorim sa aflam cum putem sa ne mentinem sanatatea si cum putem evita bolile. In cazul intoxicarii cu substante nocive, va fi afectat sistemul excretor care, daca nu functioneaza la parametri optimi din cauza acumularii de toxine, acestea se vor acumula, iar persoana in cauza va avea de suferit din cauza imbolnavirii. 


Ce este regenerarea organismului si alcalinizarea?


Dupa incheierea perioadei de detoxifiere, urmeaza ca sa dau un impuls pozitiv noului organism curatat de reziduri, pentru a-l fortifica si pentru a-i da un nou suflu. In opinia cunoscutei companii de produse naturiste Favisan, dupa urmarea terapiei mai sus prezentate, organismul nostru trebuie incarcat energetic si nutritiv, printr-un mod de viata sanatos, caci, la urma urmei, suntem ceea ce mancam. Tot ce introducem in organism, se rasfrange asupra bunei functionari metabolice si asupra raspunsului sau imunitar. Regenerarea este necesar sa respecte doua mari principii, si anume, sa continue drenarea periodica a rezidurilor, pe de o parte, iar pe de alta parte, sa ofere organismului cantitatea de principii biologice active si o alimentatie care sa fie, in proportie de 2/3 alcalina si 1/3 acida, asa cum ne invata doamna dr. Virginia Faur.

Vitalitatea si energie

In incheiere, as dori sa mentinez ca scopurile detoxifierii si, apoi, ale regenerarii, au ca principale obiective: prevenirea reintoxicarii, prin folosirea exclusiva a alimentelor sanatoase, cresterea rezistentei organismului la actiunea agentilor patogeni, drenarea eficienta a deseurilor si, nu in ultimul rand, asigurarea unei rezerve energetice pentru ca organismul nostru sa nu se simta slabit.


Publicat de Roxana

Cumparaturi Online

Vezi toate produsele recomandate de Cosimo.ro
melimeloparis.ro