Destinatii cool pentru o vacanta de neuitat in ianuarie

Destinatii cool pentru o vacanta de neuitat in ianuarie

Vacanta este intotdeauna, un prilej de relaxare si rasfat binemeritate dupa un an de munca lung si istovitor. Luna ianuarie este vazuta drept luna in care toata lumea se intoarce la locul de munca cu forte proaspete, dupa petrecerea sarbatorilor de Craciun si Anul Nou. De obicei, oamenii isi rezerva zilele de concediu pentru sezonul estival, atunci cand se pot bucura de cateva zile splentide petrecute la malul marii, alaturi de familie, pe litoralul autohton, bulgaresc, grecesc sau turcesc. Totusi, pentru cei care opteaza pentru o scurta vacanta intr-o perioada linistita, exepertii au gasit solutia unor destinatii cool intr-o tara exotica, la temperaturi estivale.

Departe de vacarmul provocat de aglomeratia din plin sezon, turistii pot beneficia de o saptamana de odihna intr-o atmosfera de liniste.

In luna ianuarie, romanii au parte de o noua zi libera. Ziua de 24 este declarata libera prin lege. Si cum acesta zi cade fix in mijlocul saptamanii. Acum este ocazia perfecta pentru a profita din plin de soare si de a exploata la maxim avantajele unei vacante departe de plaiurile mioritice.

Iata care ar fi cele mai potrivite 4 destinatii cool:

1. Egipt- tara cu iesire la doua mari

O tara a contrastelor si a traditiilor. Un nord invaluit de aerul uscat si foarte fierbinte, strabatut de catre fluviul si un sud cu temperaturi ceva mai potolite, dar sarac si fara conditii propice agliculturii a impartit, practic, tara in doua, de-a lungul istoriei. Egiptul este o tara strajuita de doua mari, in N, Marea Mediterana, si in NE, Marea Rosie, care constituie granita naturala cu statul Israel.

Iernile sunt calduroase, cu seri si nopti blande. Temperaturile aerului se situateaza intre 18 si 28 de grade, numai bune pentru o plimbare si o baie in mare. Seara si noaptea, sub actiunea unui vant usor, temperaturile sunt in jurul valorii de 15 grade.

Revenind la avantajele de ordin turistic pe care aceasta tara ni le ofera, se cuvine sa mentionam ca nu mai putin de 6 statiuni de pe Malul Marii Mediterane sau Marii Rosii atrag anual, milioane de turisti din toate colturile lumii. Hurghada, El Gouna, Makadi, Sharm El Sheik, Dahab, Nuweiba fac parte din categoria statiunilor de lux, cu reasorturi de 4 sau 5 stele, in care autoritatile egiptene, dar si oamenii de afaceri din aceasta frumoasa tara, au investit foarte mult.

Iarna si primavara temperaturile sunt moderate in Egipt

Din pricina faptului ca verile sunt extrem de calduroase, uscate si secetoase, calatoria in Egipt in aceasta perioada nu este una tocmai placuta. Lunile iulie si august sunt cele mai calduroase, temperaturile de la orele amiezii putand atinge chiar si 45 de grade.

Perioada ideala de vacanta este intre lunile octombrie si mai. In ianuarie, temperaturile sunt similare cu cele din lunile mai -iunie de la noi din tara. Asa ca, daca v-ati gandit la o vacanta in aceasta perioada, este bine sa va faceti din timp bagajele si sa profitati de preturile mici. De notat si faptul ca acum, cantitatile de precipitatii sunt cele mai ridicate din tot cursul anului. Intre lunile noiembrie si martie, cantitatile medii de precipitatii pe coasta Marii Mediterane sunt in jurul a 170 mm.

2. Thailanda

Cum ar fi sa stai iarna la mare intr-o tara exotica, o destinatie de lux, sub razele unui soare bland si a unor temperaturi de 30 de grade? Thailanda este, fara indoiala, una din acele destinatii cool care se incadreaza in standardele unor oameni exigenti, carora le plac aventurile la mare intr-o atmosfera iesita din comun. Beneficiind de un climat tropical, tara se inscrie in topul acelor destinatii cool pe care nu trebuie sa le ratezi.

Influenta musonilor are o actiune directa asupra varfului traficului de turisti. Un muson uscat si rece bate dinspre nord-est din noiembrie pana in martie, aducand temperaturi placute, numai bune pentru plaja, care se situeaza in jurul valorii de 30 de grade. Nimic mai bun pentru o vacanta de 5 stele de neuitat!

Evitati lunile aprilie si mai, care sunt considerate cele mai calduroase, dar si secetoase, potrivit hartilor sinoptice furnizate de catre meteorologii din aceasta tara, cand temperaturile pot depasi 40 de grade.

Din iulie pana in octombrie, Thailanda se afla sub influenta unui muson cald, dar ploios si innorat, care bate dinspre sud-vest. In aceasta perioada, cantitatile de precipitatii sunt ceva mai ridicate, iar nebulozitatea mai accentuata. Insa, acest aspect al vremii nu reprezinra un impediment pentru o scurta vacanta. De obicei, ploile sunt scurte, tempraturile placute, iar preturile accesibile, ceea ce face din Thailanda una din acele destinatii cool ce pot fi vizitate pe aproape intreaga durata a anului.

3. Dubai si Abu Dhabi

destinatii cool: Dubai
Sursa:kuono.co.uk

Zona Golfului Persic a facut subiectul unei dezvoltari spectaculoase in ultimele doua decenii. Investitiile masive ale seicilor a facilitat largirea si modernizarea infrastructurii, aparitia si construirea de cladiri foarte inalte, asa-numitii zgarie nori.

Din punct de vedere climatic, cele doua capitale, Dubai si Abu Dhabi se afla in zona de influenta a climatului tropical uscat, cu ierni blande si veri toride. Vara, temperaturile depasesc frecvent 40 de grade, iar orasele devin pustii, aidoma unor zone parasite dupa invazia cotropitorilor.

Iarna, in schimb, sunt blande, cu temperaturi moderate, care se situeaza in jurul valorii de 24 de grade. Perioada noiembrie-aprilie este ideala pentru a exploata inaltele cladiri construite in stil futurist. Burj Khalifa, Burj al Arab din Dubai, dar si Central Market Residential Tower, The Landmark, Sky Tower, Abu Dhabi Investment Authority Tower, Banca Naţională Abu Dhabi, Hotelul Hilton şi Etisalat se regasesc, cu siguranta, pe lista atractiilor turistice, dar si printre recomandarile marilor agentii de turism.

4. Insulele Canare- destinatii cool pentru intreg anul

Teritoriu apartinand Spaniei situat in Oceanul Atlantic, Canare este una din acele destinatii cool ce poate fi vizitata top timpul anului.

Avand o clima subtropicala, modelata de influentele domoale ale Curentului Golfului, Arhipelagul a devenit o destinatie turistica cu renume mondial, dar si un loc cu soare vesnic. Influentele Atlanticului fac ca temperaturile verii sa nu depaseasca 30 de grade, ideala pentru un bronz de durata si fara arsuri. Iernile sunt blande, cu temperaturi inn jurul valorii de 20-21 de grade. Serile sunt relativ calduroase, temperaturile necoborand mai jos de 10 grade.

In functie de anotimp, temperatura marii variaza intre 17 si 24 de grade.

Tocmai aceasta constanta a climei trasforma Insulele Canare intr-una din acele destinatii cool, in care nu vei rata aproape niciodata o zi insorita.

 

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook