cupio.ro/

Vertij, manifestarile si reeducarea vestibulara

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Mai multe detalii legate de simptome

 Vertij? Ameteli? Sunt doua intrebari  la care trebuie sa gasesti rapid raspunsul. Poate ti s-a intamplat de foarte multe ori sa ai stari de ameteli repetate, aparute fara o cauza inexplicabila, de instabilitate. Acestea post fi primele semne ale acestei probleme medicale. Aceasta este o afectiune des intalnita la omul secolului XXI, cand stress-ul cotidian, alergatura, alimentatia nepotrivita si, mai ales, factorii poluanti din marele orase in care ne petrecem zilele si unde lucram s-au dovedit a avea un impact negativ asupra sanatatii noastre.

 Daca ai senzatia ca iti fuge pamantul de sub picioare, dezechilibru, instalarea unei strai de confuzie, este semn ca suferi de vertij si ca ar trebui sa faci in cel mai scurt timp un control medical. Potrivit csid.ro,” uneori oamenii se plâng că au stări inexplicabile de pierdere a echilibrului, respectiv ameţeli”, dar fara sa stie care sunt factorul determinant al acestor manifestari neplacute.”, dar fara sa ia masurile adecvate pentru eliminarea acestora.

Ce conduce la vertij?

Ce este  nevoie sa stie cei suferinzi, este ca nu trebuie sa ne implementam ideea ca este o boala in  sine, ci mai mult o problema medicala cauzata de un dezechilibru la nivelul urechii interne stangi, care poate fi produsa, conform csid.ro, fie de traumatisme craniene, mai precis, daca suferi o lovitura puternica la nivelul capului poti dezvolta deficiente de echilibru, urmare a ranirii temporare sau permanente a urechii interne. In al doilea rand, specialistii de la csid.ro, precum si echipa medicala de specialitate, ne atrag atentia ca infectiile virale ale urechii pot conduse la aparitia acestor probleme, iar, mai ales, cele bacteriene sunt un factor determinant al instalarii starilor de dezechilibru, inflamatii ale nervului verstibular, aparitia zgomotelor in urechi ( pe care specialistii le numesc tinitus sau acufene), stare accentuata de rau general, dar si de miscare, care apar, fie in stare statica, fie cand circulam cu anumite mijloace de transport, cu ar fi masina, avionul, dar si scaderea auzului (hipoacuzie), datele medicale indicand ca 10-15% din pacienti sufera din aceasta pricina. Toate aceste simptome cunulate sunt manifestarile a ceea ce medicii numesc boala meniere sau sindrom meniere, sau, mai pe intelesul tuturor, sindrom vertiginos.

Ce este de facut in aceasta situatie?

Vertij si reeducare vestibulara

sursa: youtube

In primul rand nu trebuie sa asteptam ca simptomele sa devina din ce in ce mai suparatoare si sa ne altereze calitatea vietii. “Diagnosticarea vertijului nu se face cu usurinta iar de multe ori pacientul primeste tratamente gresite, din cauza unor diagnostice eronate”, ne spun medicii avizati din domeniul orl si neurologie, pe pagina lor clinicanova.ro, asa ca, este necesara o evaluare atenta a pacientului si a simptomelor pe care acesta le prezinta, pentru un diagnostic diferentiat si pentru a exclude celelelate afectiuni cu manifestari similar. Se va stabili cauza afectiunii si se va opta pentru un tratament adecvat.

Noutatea in domeniu este ca putem scapa de vertij si putem avea o viata mai buna cu ajutorul metodelor de reeducare vestibulara, prin care se pot rezolva problemele de echilibru si “invatam creierul sa functioneze, fara a lua in calcul parametri eronati, rezultatul fiind mentinerea in echilibru a pacientului”. .

melimeloparis.ro