1:53 – Dr. Liviu Harbuz, Prim-Vicepreşedinte Colegiul Medicilor Veterinari din România
2:14 – Liviu Harbuz a înființat A.N.S.V.SA-ul - administrația care reglementează tot ce înseamnă igienă și siguranță alimentară
6:11 – Citeste cu atentie eticheta
8:59 – Calitatea nutrițională = principiu de bază
9:41 – Organismul animalelor funcționează după același principiu ca organismul uman
14:53 – Trei elemente de referință după care sunt evaluate calitativ produsele alimentare: 1. Gust 2. Miros 3. Consistență/Textură
15:03 – La nivel european există Institutului Internațional pentru Gust şi Calitate de la Bruxelles (iTQi)
15:58 – Siguranța alimentară VS. Securitatea alimentară
21:17 – Din 1989, Uniunea Europeană a interzis folosirea hormonilor și a antibioticelor în hrana animalelor
29:12 – Bio-securitate: 1. Accesul în fermă (având echipament de protecție adecvat) 2. Sistem de adăpare adecvat 3. Calitatea hranei 4. Concentrația de proteine
29:49 – Puii sănătoși sunt cei hrăniți în procent de 70% cu porumb - Cocoșelul de Pădure și Puiul Fericit
32:12 – Sistemul Ranch Free = animalele au voie să iasă în curte, iar acest sistem ajută animalul să se destreseze și să se îmbunătățească calitatea nutrițională a cărnii
34:17 – Există alternative pentru tratarea infecțiilor animale?
38:42 – În fermele în care se crește Puiul Fericit are acces publicul - pentru a observa în ce mediu cresc aceștia
43:00 – Risipa alimentară – dispersia uniformă a cantității de producție de hrană pe glob ar rezolva problema
50:25 – În supermarketuri există autorități care reglementează, verifică și certifică originea și sistemul de cultivare și creștere al animalelor
52:25 – Carnea congelată nu se recongelează - i se alterează calitățile nutritive
Sursa: Youtube / Doctor Mihail