cupio.ro/

Despre metabolism, hormoni și îngrășare. Explicațiile dr. Mihaela Bilic

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Cu toții ne dorim un metabolism bun, care să ne ajute să ardem rapid caloriile consumate și să nu ne îngrășăm. Însă acesta este afectat de mai mulți factori, unul dintre aceștia fiind îmbătrânirea. În interviul video pe care ni l-a acordat, dr. Mihaela Bilic ne oferă informații despre metabolism și despre cum funcționează acesta.

"Și dacă nu am ținut vreodată cură de slăbire, odată cu înaintarea în vârstă vom fi nevoiți să țineți cură de slăbire. Aceasta măcar ca să nu ne îngrășăm. De ce trebuie să facem acest lucru? Pentru că în mod spontan, o parte din celulele musculare dispar, mușchii se atrofiază odată cu trecerea anilor. Iar grăsimea ne invadează organismul.

Și dacă avem același număr de kilograme pe cântar, compoziția corporală va arăta din ce în ce mai multă grăsime pe măsură ce înaintăm în vârstă. Iar celulele adipoase, pe lângă faptul că nu mor niciodată, au capacitate nelimitată de a înmagazina grăsimea și nu consumă calorii. Deci cu cât avem mai mult țesut adipos, cu atât metabolismul nostru scade pentru că adipocitul doar se umple de grăsime, iar de ars, nu arde nimic.

Metabolismul reprezintă totalitatea arderilor din organism. Metabolismul este felul în care energia pe care o primim din mâncare este transformată și pusă la dispoziția celulelor ca să funcționeze. Trebuie să știm că toate celulele din organism funcționează exclusiv cu glucoză. Indiferent că mâncăm proteine din carne, grăsime din pește și unt sau carbohidrați, organismul nostru este obligat să fabrice glucoză. Iar glucoza este trimisă prin sânge în tot organismul, la nivelul celulelor.

Deci glicemia, nivelul glucozei din sânge, ne arată un fel de aprovizionare cu energie către celulele din organism. Dacă mâncăm carbohidrați cu zaharuri, acestea trec din tubul digestiv direct în sânge. Nu mai e nevoie de intervenția ficatului ca să le transforme în glucoză. Dacă mâncăm alimente cu proteine și grăsimi, acestea sunt procesate cu ajutorul ficatului pentru a rezulta glucoză. Fără aceasta nu putem supraviețui.

Cel mai mare consumator de glucoză este mușchiul. Când ne mișcăm, consumă mai multă energie. În rest, avem un metabolism bazal, cheltuielile constante de energie pentru funcțiile de bază ale organismului. Marea surpriză este că acest metabolism bazal cheltuiește 70 la sută din energia noastră zilnică. Mai avem un consum de energie pentru a menține temperatura corpului. Doar 25 la sută din consumul nostru zilnic este influențat de mișcare" spune dr. Mihaela Bilic.

Mai multe informații despre metabolism și cum îl putem accelera puteți afla din materialul video!

Website: www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3

Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?

melimeloparis.ro