Guta presupune și schimbarea stilului de viață, ne-a spus Dr. Claudia Haralambie, medic specialist reumatologie în cadrul SANADOR.
În primul rând, pacienții cu gută au nevoie de o dietă specială corespunzătoare care să le scadă aportul de purine. Apoi, mai sunt importante hidratarea și menținerea unei greutăți optime, însă fără diete drastice. Pentru că regimurile drastice pot crește concentrația acidului uric și favorizează precipitarea în țesuturi a uratuluimonosodic și declanșează crize de gută. Nu e indicată nici înfometarea, ci o scădere ponderală controlată, progresivă.
Obezitatea scade rezistența la insulină și în felul acesta scade eliminarea acidului uric. În același timp, o greutate mare pune o presiune mecanică pe articulațiile membrelor inferioare, fapt ce favorizează durerea și inflamația. Pacienții obezi sunt de obicei tot timpul la cură, iar regimurile cu oscilații mari în greutate pot fi factori declanșatori ai unei crize de gută. De asemenea, ei asociază și alte afecțiuni și alte medicamente care pot favoriza apariția gutei.
➡️ Dacă ți-a plăcut acest video dă subscribe canalului nostru de Youtube. Apasă pe clopoțel dacă vrei să primești notificări cu noutăți- https://bit.ly/3LsqZQf
➡️ „Ce se întâmplă, Doctore?” (www.CSID.ro) este cel mai cunoscut brand românesc dedicat promovării sănătății, nutriției corecte, frumuseții și stilului de viata echilibrat care livrează zilnic cititorilor săi știri, articole și emisiuni video, cu sfaturi utile, studii de ultimă oră și informații susținute de cei mai buni experți din România și străinătate.
Redactorii www.CSID.ro alături de colaboratorii site-ului, medici și specialiști experimentați, prin informațiile furnizate online ajută publicul să facă cele mai bune alegeri în viață,
Website: http://www.csid.ro
Facebook – http://bit.ly/2WpKjVp
Instagram – http://bit.ly/2S95ZWy
Twitter - http://bit.ly/2UoxeK8
➡️ Intră si TU în comunitatea CSID de pe Facebook: http://bit.ly/2tiCWl3
#guta
Sursa: Youtube / Ce se întâmplă, doctore?