In momentul in care problemele zilnice cu care se confrunta fiecare cuplu se tranforma intr-un razboi pentru a determina cine a castigat si cine a pierdut, relatia dintre cei doi partenerei poate avea foarte mult de suferit.
Indiferent care ar fi problema, nu dati vina unul pe celalalt, ci incercati sa despicati firul in patru pana cand ajungeti la o concluzie comuna. Astfel iti vei spune parerea intr-un mod cat se poate de calm si gvei evita certurile. Cuplurile care invata sa rezolve problemele impreuna, scad riscul aparitiei unor probleme cauzate de stres precum alergii, depresie, boli cardiovasculare si imunitate scazuta.
1. Descrie in cateva cuvinte problema si lasa-ti partenerul sa isi spuna parerea
Punctul de pornire in rezolvarea unei probleme de cuplu este sa ca fiecare dintre parteneri sa isi spuna punctul de vedere. Nu astepta ca iubitul sau sotul tau sa iti ghiceasca gandurile.
De exemplu: Tu: "Daca mergem in weekedn la partinii tai, nu voi mai avea cand sa obtin informatiile necesare pentru reziliera contractului cu compania X."
El: "Parintii mei se pregatesc de cateva saptamani pentru vizita noastra. Nu cred ca ar fii o idee buna sa nu mergem."
2. Cautati impreuna o cale de mijloc
Gandeste-te ce pasi trebuie sa urmati pentru a rezolva problema si pentru a fi amandoi multumiti. Nu ii spune partenerului tau ce trebuie sa faca, ci spune-i ce vei face tu. Prima solutie care iti vine in mine, s-ar putea sa nu fie cea mai potrivita pentru a rezolva problema, asa ca nu inceta sa cauti pana vei descoperi cea mai buna solutie.
Sursa Foto: Life Hack
3. Alege momentul potrivit
Discutiile in contradictoriu nu se vor termina niciodata bine atunci cand esti obosita, ti-e foame, esti stresata sau atunci cand incerci sa faci si alte lucruri in acelasi timp (de ex. cand pregatesti cina, lucrezi la laptop sau cante te relaxezi uitandu-te la serialul tau preferat).
Sursa Foto: Fromt2b
4. Ai rabdare
Este destul de dificil sa inveti sa te controlezi atunci cand te certi cu partenerul de viata. Incerci sa inveti alte metode de comunicare decat pe cele pe care le-ai vazut la parinti si bunici. Trebuie sa ai rabdare si sa intelegi faptul ca fiecare imbunatatire, oricat de mica, este un pas inainte.
Sursa articol: Reader's Digest