Cum să alegi cel mai bun șampon pentru părul tratat cu keratină

Părul tău este cel mai mare atu pe care îl ai. Din păcate, doar câteva dintre noi se bucură de privilegiul de a avea o coamă care este în mod natural netedă, groasă și strălucitoare. Restul dintre noi trebuie să ne bazăm pe tratamente pentru păr.

Din fericire, tratamentele pentru păr cu keratina ne ajută să luăm rămas-bun de la părul lipsit de viață, slab și plictisitor și să purtăm în schimb șuvițe puternice, sănătoase, fără încrețire. Firul de păr recăpătă puțină keratina după aceste tratamente, dar au nevoie de întreținere constantă. Atunci totul se reduce la șamponul pe care îl aplici după tratament. Părul tratat va rezista mult mai mult dacă folosești un șampon bun.

Iată toate informațiile pe care trebuie să le știi despre părul tratat cu keratină, inclusiv ce este keratina, cum să-l îngrijești și ce șampon este cel mai potrivit pentru el.

Ce este keratina?

Keratina este o proteină naturală și blocul structural al părului tău, aparținând unui grup de proteine structurale fibroase numite scleroproteine. De asemenea, este o parte importantă a pielii și a unghiilor și acționează ca o proteină protectoare. Keratina este mult mai rezistentă la rupere și zgârieturi, spre deosebire de alte celule din organism.

Ce este tratamentul cu keratină pentru păr?

Un tratament cu keratină este un tratament de netezire și catifelare a buclelor pentru părul texturat, ondulat, slab, tern, uscat și creț. Oferă părului acea proteină atât de necesară, astfel încât după tratament firele tale sunt netede, manevrabile, moi și drepte. Tratamentele cu keratină se fac cel mai bine într-un salon de coafură profesional.

Cum să alegi cel mai bun șampon pentru părul tratat cu keratină?

 Părul tratat cu keratină necesită îngrijire specială pentru ca tratamentul să dureze cât mai mult posibil. Șampoanele dure pot îndepărta tratamentul de pe firul de păr și pot lăsa părul încrețit și uscat. Șamponul uscat este esențial dacă tocmai ai făcut un tratament cu keratină.

Investește într-un șampon uscat organic - este cel mai bun șampon pentru părul tratat cu keratină. Părul tău nu poate fi spălat timp de trei zile după se sesiunea de tratament, iar un șampon uscat te scapă de senzația lipicioasă inițială a tratamentului. Alege produse care vor completa tratamentul keratină.

Caută ingrediente naturale și organice care sunt blânde cu părul și nu vor îndepărta prematur stratul de keratină. Urmărește șampoane hidratante, deoarece părul tratat cu keratină tinde să fie puțin mai uscat. Utilizează un balsam bogat în umiditate pe părul uscat înainte de șamponare. Acest lucru va preveni scurgerea tratamentului de pe firul de păr.

Ingrediente de evitat în șamponul potrivit pentru părul tratat cu keratină

Sodium Laureth Sulfate - La fel ca multe alte ingrediente pe bază de sulfat utilizate în șampoane (de exemplu, laurilsulfat de amoniu și laurilsulfat de sodiu), și sulfatul de sodiu Laureth spălă keratina, reducând dramatic durata de viață a unui tratament scump cu keratină.

Sodium lauryl sulfate - Cel mai bun șampon pentru părul tratat cu keratină este cel care nu conține sulfat de sodiu Lauryl.  De obicei, este folosit ca detergent blând în multe șampoane.

Clorura de sodiu - Evită șampoanele care conțin clorură de sodiu, deoarece utilizarea lor este cea mai rapidă modalitate de a anula tratamentul cu keratină. Clorura de sodiu îndepărtează uleiurile esențiale și umiditatea de pe firul de păr. Caută produse care menționează pe ambalaj că nu conțin clorură de sodiu.

Parabeni - Parabenii, folosiți în mod obișnuit drept conservanți în produsele de înfrumusețare și îngrijire a părului, sunt un alt ingredient care trebuie evitat atunci când părul tău a fost tratat cu keratină. Parabenii sunt, de asemenea, asociați cu tumorile cancerului de sân și cu alte probleme de sănătate și trebuie evitați.

Alcool - Experții în îngrijirea părului recomandă să eviți șampoanele cu alcool, deoarece acestea pot usca părul, ceea ce poate fi în special dăunător pentru părul tratat cu keratină, care tinde deja să fie puțin uscat.

Acum că ai aflat la trebuie să acorzi atenție când cumperi următoarea sticlă de șampon după tratamentul cu keratină, cusiguranță vei găsi șamponul care are compoziția ideală.

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Cumparaturi Online

Vezi toate produsele recomandate de Cosimo.ro
melimeloparis.ro