cupio.ro/

Cum putem avea o relație de dragoste sănătoasă?

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Indiferent de ce ne-am propus sa facem de Ziua Îndrăgostiților, pentru aceia dintre noi, care sunt interesați să aibe relații romantice, rămâne o întrebare cheie: Ce face o relație sănătoasă? În această caracteristică, vă oferim o imagine de ansamblu asupra a ceea ce au descoperit studiile de specialitate.

1. Începeți relația cu un scop

În primul rând, cercetările sugerează că poate exista oarecare adevăr pentru expresia „începe cum vrei să continui” când vine vorba de relații.Studii recente sugerează că, în multe cazuri, persoanele care se întâlnesc sfârșesc „să cadă” într-o relație angajată din sentimentul de inerție, iar cuplurile pot ajunge să trăiască împreună chiar și atunci când nu sunt siguri dacă aparțin unul celuilat.

Profesorii Joel și Eastwick susțin că, dacă oamenii si-ar lua mai mult timp pentru a face o căutare de suflet - potențial dificilă - înainte de a se angaja într-o relație, ar putea să evite să intre într-o situație care se va dovedi nesatisfăcătoare pentru ambii parteneri pe termen lung.

2. Comunică pentru a rezolva conflictul

Ca in orice situatie, comunicarea deschisă este necesară atunci când vine vorba de construirea și menținerea unei relații sănătoase.

Și într-o relație de lungă durată, o comunicare calmă, deschisă și constructivă este esențială atunci când vine vorba de soluționarea conflictului, deoarece nici o legătură interpersonală nu vine cu adevărat liberă de conflict.

„Stresul poate apărea în relații atunci când partenerii se confruntă cu obiective, motive și preferințe contradictorii”, scriu profesorii Nickola Global și James McNulty într-un studiu recent despre comunicare în timpul conflictului.

Cu toate acestea, dacă cuplul are dezacorduri cu privire la probleme minore sau probleme în afara controlului lor, poate fi mai util pentru ei să recunoască problema, dar să exprime validarea reciprocă, afecțiune și iertare.

"Partenerii invață din greșeli și știu că conștientizarea vulnerabilității lor este o forță. Aceștia pot și vor căuta ajutor și sfaturi de la rude de încredere, prieteni, mentori (chiar și consilieri [instruiți]).", afirma profesor Alex Psaila.

melimeloparis.ro