Un nou studiu dovedeste ca emotiile din viata fiecaruia afecteaza 3 cm din dimensiunea creierului.
Studiul analizeaza corelatia dintre informatiile obtinute din 2 experimente masurand raspunsurile participantilor la acelasi film.
Primul experiment a adunat experimente de la raspunsurile emotionale la fiecare scena din film.Al doilea experiment a adunat date dintr-un studiu de cercetare a studiului care a masurat regiunile afectate din creier in timp ce ei priveau un nou studiu.
Pentru a evoca o intreaga gama de emotii la participantii din cadrul studiului, echipa de cercetatori MoMiLab le-a aratat un film popular pentru subiectul emotionant pe care il detineau.
In cadrul acestui studiu cercetatorii au colectat diferite reactii emotionale pe care participantii le-au avut in timp ce priveau filmul. Le-au cerut participantilor la studiu sa isi evalueze rapunsurile la fiecare scena din film conform a 6 emotii de baza: fericire, surpriza, frica, bucurie,furie, si dezgust. Acestia au dat un scor de la 1 la 100 potrivit sentimentului pe care l-au avut .
Autorii studiului explică faptul că asistarea emoțiilor celorlalți, chiar și a actorilor, ne poate determina să reacționăm cu aceleași emoții sau similare. Ei spun:
Pentru a înțelege propriile emoții, precum și cele ale altora, este crucial pentru interacțiunile sociale umane. De asemenea, martorul faptelor și evenimentelor din viața altora determină uneori reacții interioare legate de credințele, intențiile și dorințele actorilor. "
Lettieri și echipa sa au reușit să creeze o hartă topografică prin reprezentarea emoțiilor participanților care au evaluat răspunsurile lor la film potrivit datelor imagistice ale creierului de la participanții din Germania.
Harta ilustrează aranjamentul receptorilor neuronali din corp - care simt senzațiile fiziologice ale emoției - cu distribuția neuronilor care reprezintă aceleași funcții în regiunile senzoriale corticale ale creierului.