cupio.ro/

Cum alegi cel mai potrivit scaun gradina in functie de dimensiuni si material

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Să-ți creezi un mic spațiu de relaxare în curtea casei este o dorință ușor de înțeles. Poate părea simplu să amenajezi spațiul, însă dacă vrei ca el să fie plăcut vizual, dar și util, este bine să acorzi atenție fiecărui detaliu, inclusiv atunci când alegi un scaun grădină.

 

Având o mulțime de variante în magazine, atât online, cât și offline, e bine să ții cont de câteva recomandări și idei care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie. Pornește în căutarea mobilierului potrivit ținând cont de factori precum dimensiune, material, dar și alte detalii explicate în articolul de mai jos.

 

Alege dimensiunea potrivită pentru un scaun grădină

 

Înainte de a începe să cauți un scaun de grădină ideal, măsoară cu atenție spațiul disponibil. Totodată, realizează un fel de schiță a modului în care vrei să aranjezi atât scaunul, cât și masa grădină. Găsești o mulțime de programe online care te pot ajuta să faci o randare a curții. Introdu măsurătorile tale și în felul acesta alegi în siguranță dimensiunea corectă a mobilierului.

 

Un factor de care este bine să ții cont pentru ca întreaga grădină să arate bine este proporția. Mai exact, dacă tu ai o terasă sau o grădină micuță, alege scaune de dimensiuni reduse sau care se pot strânge ușor - te vei putea mișca în continuare în voie atunci când este cazul.

 

În funcție de spațiul de care dispui, ia în calcul și câte scaune grădină ai avea nevoie în mod obișnuit. Dacă petrecerile sunt nelipsite în weekend-urile de vară, scaunele pliabile sunt cea mai bună investiție pentru grădina ta. Gasesti scaun de gradina chiar pe emag.ro, ai o mare varietate de unde poti alege mobilierul de gradina ideal.

 

Caută materiale rezistente

 

Mobila de grădină nu ar trebui schimbata foarte des, mai ales dacă nu vrei neapărat un alt stil, așadar cel mai bine este să investești într-un tip de scaun grădină realizat din materiale de calitate.

 

Cele mai populare sunt scaunele din lemn, care oferă un aspect clasic, atemporal. Se potrivesc atât unei grădini cu influențe ușor retro, cât și pentru spațiile rustice. Deși lemnul este un material rezistent, este bine ca periodic să aplici diferite tipuri de tratament - curățare și aplicarea unui lac de protecție. Astfel, îi vei prelungi aspectul plăcut.

 

Scaunele din metal, de obicei realizate din fier forjat, aluminiu sau oțel, rezistă la intemperii. Designul lor complex se potrivește cu diverse decoruri, însă au nevoie, la rândul lor, de îngrijire periodică pentru a nu lăsa rugina să afecteze metalul.

Scaunele din răchită sau ratan sunt mai elegante, ușor de montat și se adaptează perfect și unei terase sau unui balcon cu un spațiu generos. Pe de altă parte, un scaun grădină din plastic nu necesită un buget mare și se întreține ușor.

 

Găsește echilibrul între design și funcționalitate pentru seturi terasă

 

Atunci când alegi un scaun de grădină, gândește-te mai întâi la confort. Caută modele ergonomice care se aliniază cu postura corpului, fiind atent la adâncimea scaunului și unghiul spătarului. În felul acesta, te asiguri că poți petrece oricând o după-amiază confortabilă în propria grădină.

 

Optează pentru modele rezistente, din lemn, metal, ratan sau chiar plastic, însă ține cont și de bugetul tău. Este mai bine să faci o investiție mai serioasă în seturi terasă sau scaune de grădină, deoarece ele ar trebui să reziste o perioadă ceva mai îndelungată.

 

melimeloparis.ro