cupio.ro/

Creierul poate fi acum antrenat! Afla cum

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Cum s-a descoperit ca putem antrena creierul ca

sa fim fericiti?

Un articol recent aparut pe 9am.ro si intitulat  “Iti poti antrena creierul sa fie fericit? Da! Uite cum”, cunoscutul autor  Neil Pasricha si-a facut din viata un tel de-ai ajuta pe oameni sa isi gaseasca pacea interioara. Acesta porneste de la ideea ca fericirea nu este “o destinatie la care ajungi dupa ce toate lucrurile din viata ta sunt roz, ci este ceea ce face ca totul in viata ta sa fie roz”. Iar, intelegerea acestui punct de vedere ne va ajuta foarte mult sa putem sa antrenam creierul pentru a ne bucura de viata.

 Cele trei plimbari

Potrivit unui articol publicat in Journal of Sport & Exercise Psychology, cu cat o persoana este mai activa, cu atat este mai plina de viata. Cercetatoarea Amanda Hyde a spus ca persoanele care sunt active au sentimente pozitive spre deosebire de cele care nu sunt active.Studiul releva faptul ca o jumatate de ora de plimbare de trei ori pe saptamana este mai mult decat suficient pentru a-ti imbunatati starea de spirit.

20 de minute de scris

O alta modalitate de a-ti imbunatati starea de spirit si de a-ti antrena creierul este sa scrii despre o experienta pozitiva timp de 20 de minute. De ce? In momentul in care scrii, retraiesti acea experienta. Pe de alta parte, poti retrai o amintire placuta din viata ta, care a avut un impact major asupra evolutiei tale, sau sa inventezi o poveste cu un final fericit. Nu conteaza ceea ce scrii, esential este sa poti tine in priza sistemul nervos si sa ai o activitate neuronala care sa te mentina in forma si mereu tanar.

Fa 5 acte de bunatate pe saptamana

In mod normal, nu ne gandim sa cumparam cafea colegilor, sa tundem iarba vecinului sau sa trimitem o felicitare femeii de servici. Autoarea Sonja Lyubomirsky a cerut studentilor de la Stanford sa faca cinci acte de bunatate intr-o saptamana. In mod deloc surprinzator, studentii care au participat la experiment s-au simtit mai fericiti la finalul saptamanii. In concluzie, sa iti antrenezi creierul presupune sa ai o buna interactiune cu ceilalti, sa ai prieteni de nadejde, cu care sa te ajuti la nevoie, sa fii bun si sa ii ajuti pe cei nevoiasi.

Deconecteaza-te

creieful si buna dispozitie

Sursa: www.docsmbwellness.org

Persoanele fericite si productive sunt caracterizate de capacitatea de a se concentra complet asupra unei sarcini, dar si de a se deconecta. Un studiu realizat de Universitatea de Stat din Kansas a descoperit ca repausul complet dupa munca este un mod excelent de a te incarca cu energie pentru urmatoarea zi. De aceea, atunci cand te intorci de la serviciu, este extrem de util pentru tine sa iti rezervi cele 15 minute de repaus, in care sa te odihnesti si sa iti asezi gandurile dupa o zi stresanta. In situatia in care ai copii, este nevoie sa le explicit si sa ii faci sa intelegea importanta timpului personal si sa iti respecte acele momente de odihna de care ai atata nevoie.

Gaseste-ti propriul ritm

Atunci cand esti complet absorbit de ceea ce faci, timpul zboara, egoul dispare, si intreaga ta fiinta este implicata in acea experienta.

Mediteaza pret de doua minute

creierul si meditatia

Sursa:en.wikipedia.org

O echipa de cercetatori de la Spitalul General din Massachusetts a scanat creierul mai multor persoane inainte si dupa ce au participat la un curs de meditatie. Acestia au observat ca partile creierului asociate cu compasiunea si constiinta de sine s-au activat, in timp ce cele asociate cu stresul s-au diminuat dupa meditatie.

Fii rescunoscator

In 2003, cercetatorii Robert Emmons si Michael McCullough a cerut mai multor grupuri de studenti sa noteze la sfarsitul saptamanii 5 lucruri pentru care sunt recunoscatori, 5 lucruri care i-au enervat si cinci evenimente. In mod deloc surprinzator, primul grup era mai fericit decat celelalte doua la finalul experimentului. Cumpara-ti un jurnal si noteaza in el cinci lucruri pentru care esti recunoscator. Fa acest exercitiu in fiecare saptamana pentru a-ti aminti constant care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat in viata.

In concluzie, daca te gandesti sa respecti cele 7 sfaturi pe care specialistii, si nu numai, ni le ofera, vei observa o imbunatatire a activitatii cerebrale si vei avea oportunitatea sa iti antrenezi mai bine creierul, pentru a-ti reface resursele de energie.

melimeloparis.ro