Legumele pe gratar au un gust aparte. Poti pune pe gratar cartofii si sparanghelul, iar apoi le poti servii langa o portie de orez brun, cu o crema de caju picanta. Cartofii pe gratar si sparanghelul adauga culoare si savoare mancarii, in timp ce crema de caju ii ofera consistenta si gust.
Reteta pentru 4 portii
Timp de preparare: 35 de minute
Ingrediente:
Pentru crema de caju:
Pentru bolul de orez:
Mod de preparare
Pentru crema de caju
1. Masoara suficienta apa pentru a acoperi semuintele de caju, apoi adauga apa intr-o tigaie. Cand a inceput sa fiarba, stinge aragazul.
2. Pune apa fiarta peste caju si lasa-le asa 15 minute.
3. Arunca apa in care au stat semintele de caju. Pune in blender caju si un sfert de cana de apa si da-i drumul la viteza maxima. Cand s-a omogenizat amestecul, adauga inca un sfert de cana de apa si sosul sriracha. Amesteca din nou.
4. Daca vrei crema sa fie mai subtire, mai adauga niste apa si amesteca. Daca vrei sa fie mai picanta, mai adauga niste sos sriracha.
5. Pune crema intr-un bol si bag-o la frigider.
Pentru bolurile de orez
1. Adauga intr-o tigaie cartofii si 1 lingura de ulei de masline. Pune sare si piper. Amesteca.
2. Intr-o tigaie separata, repeta operatiunea insa cu sparanghel.
3. Pune o tigaie grill peste ochiul de aragaz. Cand s-a incalzit, adauga o jumatate de lingura de ulei de masline.
4. Pune cartofii pe gratar pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte.
5. Adauga pe gratar sparanghelul si toteste-l pe toate partile. Dupa aproximativ 4 minute il poti lua de pe gratar si taie-l in bucati de cca. 7-8 cm.
6. Imparte orezul in patru portii egale. Adauga sparanghelul, cartofii si fasolea neagra.
7. Serveste cu crema de caju.
8. Orneaza cu ceapa verde si coriandru.
Sursa / Foto: She Knows