cupio.ro/

Ciresele – vedetele lunii iunie

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Ciresele - de ce sa le consumam?

In prima luna de vara ne gandim ca apar si primele fructe ale sezonului cald, acestea fiind ciresele. Ele incep sa apara, ca si fruct, la sfarsitul lunii mai, atunci cand vremea este suficient de calda pentru a favoriza dezvoltarea si coacerea lor, insa au o textura mai tare, sunt mai carnoase, iar fructul de lipseste de sambure. La inceputul lunii iunie, ele ajung sa fie bine coapte, deci acum este momentul in care ating apogeul, asa ca le putem consuma in toata perioada acestei luni. Spre deosebire de cele din mai, au o textura mai moale, se dezlipesc mai usor de sambure si sunt mai dulci. Din acestea, se poate prepara si bine cunoscutul gem.

Daca este sa facem un clasament al celor mai atragatoare fructe, cu siguranta ele vor fi in top, potrivit celor aparute pe mediafax.ro sau csid.ro, deoarece studiile au aratat ca “aceste fructe-vedetă ale sezonului au mai multe calităţi decât aspectul care pur şi simplu îţi lasă gura apă când treci pe lângă ele.”

Au un continut scazut de calorii

Aceste fructe dulci şi colorate se numără printre fructele cu cel mai scăzut conţinut de calorii, dar sunt în acelaşi timp surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie pentru a funcţiona în parametrii normali. De asemenea, cireşele pot înlocui cu succes ciocolata, bomboanele şi dulciurile rafinate, fiind alegeri inspirate la orice oră din zi, fie că e dimineaţă, prânz ori seară, dupa cum ne confirma si specialistii.

Sursa: daciccool.ro

Ajuta la un somn mai linistit si odihnitor

Deoarece au un continut ridicat de melatonina, ciresele ajuta la reglarea somnului si a intregului proces de odihna. Ca sa evitam efectele nedorite ale suplimentelor din farmacii, medicii ne recomanda consumul lor cu o ora inainte de culcare

Contribuie la sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular

Aceasta, deoarece previn formarea cheagurilor de sange si protejeaza vasele impotriva stresului oxidativ, deci contribuie la prevenirea de placa arteriala.  In plus, prin imbunatatirea functiei cerebrale, ajuta la prevenirea unui accident vascular si a unui atac de cord. Prin continutul ridicat de Cu, Fe, Zn, Mn, favorizeaza mentinerea unui ritm cardiac normal si, dupa cum spun nutritionistii pe csid.ro, sunt un element cheie pentru un transport eficient al substantelor nutritive catre organele vitale.

Poti fi folosite in curele de slabire

Cu un continut de 75% apa, 63 de calorii la 100 de grame, ciresele sunt ideale in curele de slabire, deoarece previn deshidratarea, confera o senzatie de satietate organismului, datorita fibrelor  pe care le au in compozitie si reduc nivelul de colesterol rau din corp.

melimeloparis.ro