cupio.ro/

Bradul de Craciun: prospetime si decor de basm

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Decorarea casei de Craciun este obiceiul asteptat cu mare nerabdare, atat de catre copii, cat si de catre adulti. Luminile, globuletele, beteala, ofera o atmosfera de magie, de basm, pe care bradul de Craciun o aduce in casele romanilor.

Traditia de a imposibi bradul de Craciun este veche. Iar acest obicei frumos, alalturi de colindele de Craciun, simbolizeaza, dupa unii experti, dragostea infinita fata de Hristos care se naste in ieslea de la Bethleem.

In acelasi timp, luminitele multicolore ale bradului reprezinta stelele din paradis, in timp ce steaua din varf ne aduce aminte de steaua ce a rasarit la Bethleem si care a fost urmata de catre cei trei magi in cautarea pruncului Iisus.

Nu in ultimul rand, bradul de Craciun mai este considerat si simbolul vietii si lumina infinita reprezentata de catre crengile orientate catre cer.

Bradul de Craciun: o traditie de 500 de ani

Nimeni nu si-ar putea inchipui, dar bradul de Craciun are o traditie indelungata, care dainuie de mai bine de 500 de ani. In secolul al XVI-lea, popoarele germanice au inceput traditionala impodobire a brazilor, atat in locuinte, cat si in afara acestora.

Potrivit legendei, impodobirea bradului de Craciun incepe intr-o seara intunecata apropiata de ziua praznicului Nasterii Mantuitorului. Iar impodobirea a avut ca sursa de inspiratie frumusetea stelelor ce straluceau printre crengile unui mic brad situat langa locuinta reformatorului protestant Martin Luther.

bradul de Craciun

Sursa:www. dozadebine.ro

In ziua de azi, beteala si globuletele colorate ce sclipesc in lumina lumanarilor sau a luminitelor colorate care parca dau viata bradului de Craciun ne indemna sa traim emotiile vestii Nasterii Pruncului Sfant, care este anuntata mereu inca din seara de Ajun de catre cetele de colindatori care poposesc voiosi pe la casele oamenilor.

Bradul de Craciun: proprietati fitoterapeutice

In afara de semnificatia de a vesti sarbatoarea Craciunului, bradul de Craciun ne aduce si o sumedenie de proprietati fitoterapeutice. Cei mai folositi sunt mugurii de brad, care ajuta in tratarea si vindecarea bolilor pulmonare. Acestia sunt renumiti pentru efectul lor de calmare a tusei, a actiunii expectorante, bacteriacide si fluidizante a secretiilor bronhice. Ei sunt folositi cu succes in tratarea unor afectiuni ale aparatului respirator precum pneumoniile, bronsitele cronice, pleureziei, astmului bronsic si a tuberculozei.

Mai mult, preparatele pe baze de muguri de brad si cetina au proprietati curative si in afectiunile renale, gastrointestinale, litiaza biliara, infectii, colite, balonari, diaree.

De asemenea, rasina de brad are si ea proprietati dezinfectante, antiinflamatoare si cicatrizante. Prelucrarea ei se realizeaza sub forma de tinctura, uleiuri sau unguente.

In concluzie, bradul de Craciun este o minune vie, atat biblica, cat si curativa. Bucurandu-ne asa cum se cuvine de bradul de Craciun, vom putea resimti mai profund magia si farmecul sarbatorilor de iarna.

 

melimeloparis.ro