Alte 13 mituri legate de Coronavirus

1. Clatirea nasului cu apa sarata te protejeaza impotriva coronavirus

Nu este nicio dovada ca apa sarata in nas te protejeaza de infectiile respiratorii. Unele cercetari arata ca aceasta tehnica ar putea reduce simptomele infectiei respiratorii acute, dar oamenii de stiinta nu au descoperit sa aiba vreo legatura cu reducerea riscului de infectare cu virusul.

2. Antibioticele omoara coronavirusul

Antibioticele omoara numai bacteria; ele nu omoara virusii

3. Scanerele termice pot diagnostica coronavirusul

Scanerele termice pot detecta daca cineva are febra. Cu toate acestea, alte afectiuni precum gripa sezoniera poate de asemenea sa produca febra.

In plus, simptomele de COVID-19 pot aparea la 2-10 zile de la infectare, ceea ce inseamna ca cineva infectat cu virusul poate avea temperatura normala cateva zile inainte ca febra sa apara.

4. Usturoiul te protejeaza impotriva coronavirusului

Unele cercetari sugereaza ca usturoiul ar putea sa diminueze raspandirea unor specii de bacterii. Totusi, COVID-19 este cauzat de catre un virus si nu este nicio dovada ca usturoiul te poate proteja impotriva COVID-19.

5. Pachetele din China pot răspândi coronavirusul

Din cercetarile anterioare cu privire la coronavirus, incluzand aici cele care cauzeaza SARS si MERS si sunt similare cu SARS-CoV-2, oamenii de stiinta considera ca virusul nu poate supravietui pe litere sau pachete pentru o perioada mare de timp.

6. Remediile de acasa pot vindeca si proteja impotriva COVID-19

Niciun remediu de acasa nu te poate proteja impotriva COVID-19, inclusiv vitamina C, uleiurile esentiale, apa de argint, uleiul de susan, usturoiul, curatator de peste sau salcie arzatoare.

7. Te poti contamina cu Coronavirus de la mancara chinezeasca din Statele Unite.

Nu, nu se poate acest lucru.

8. Poti sa iei Coronavirus din urina sau fecale

Este puțin probabil ca acest lucru să fie adevărat, dar juriul este la curent. Potrivit prof. John Edmunds de la London School of Hygiene & Tropical Medicine din U.K.:

Nu este un gand prea placut, dar de fiecare data cand inghiti, iti inghiti mucusul din tractul respirator. De fapt, acesta este un important mecanism de aparare.Acesta matura si distruge virusii si bacteriile din tractul intestinal unde sunt distrusi de conditiile acide din stomac”.

Cu toate acestea, este bine de stiut ca unele cercetari arata ca virusii , similari cu SARS-CoV 2 pot sa persiste in fecale.

9. Virusul va muri cand temperatura de afara creste primavara

Unele virusuri precum raceala sau gripa se raspandesc mai usor in lunile friguroase, dar acest lucru nu inseamna ca ele nu se mai raspandesc cand conditiile de afara devin mai blande. Oamenii de stiinta nu stiu cum schimbarile de temperatura vor influenta comportamentul SARS- CoV-2

10. Coronavirusul este cel mai mortal virus cunoscut la oameni

Desi SARS-CoV 1 este aparent mai serios decat gripa, nu este cel mai mortal virus intalnit de omenire. Altele, precum Ebola, au rata mai mare de mortalitate.

11. Vaccinul impotriva gripei si a pneumoniei ne protejeaza impotriva COVID-19.

Precum SARS-CoV-2 este diferit de alte virusuri , nu exista niciun vaccin protector.

12. Virusul este originar dintr-un laborator din China

In ciuda zvonurilor de pe internet, nu este nicio dovada ca este vorba despre un produs de laborator. De fapt, un studiu recent demonstreaza faptul ca virusul este un produs natural de evolutie. Unii cercetatori cred ca SARS-CoV-2 a aparut de la pangolini la oameni. Altii cred ca provine de la lilieci.

13. Pandemia a aparut deoarece oamenii au mancat supa de lilieci

Desi oamenii de stiinta cred ca virusul provine de la animale , nu exista dovezi concrete in acest sens.

Sursa: MedicalNewsToday

Cumparaturi Online

iunie 12, 2021
Cumparaturi online: Ceai Salvie 20dz

Va propunem urmatorul produs Ceai Salvie 20dz. Avem oferta perfecta pentru tine de la FARES pretul produsului este 3.9 lei. Produsul face parte din categoria / . FARES Ceai Salvie 20dz Mai multe detalii legate de produs si optiunea de comanda online - click aici

iunie 12, 2021
Cumparaturi online: Dvr Stem Prostata 60cps

Va propunem urmatorul produs Dvr Stem Prostata 60cps. Avem oferta perfecta pentru tine de la DVR PHARM pretul produsului este 48.9 lei. Produsul face parte din categoria / . DVR PHARM Dvr Stem Prostata 60cps Mai multe detalii legate de produs si optiunea de comanda online - click aici

iunie 12, 2021
Cumparaturi online: Hapciu Solubil (R30) 12 Plicuri

Va propunem urmatorul produs Hapciu Solubil (R30) 12 Plicuri. Avem oferta perfecta pentru tine de la FARES pretul produsului este 28.9 lei. Produsul face parte din categoria / . FARES Hapciu Solubil (R30) 12 Plicuri Mai multe detalii legate de produs si optiunea de comanda online - click aici

iunie 12, 2021
Cumparaturi online: Ulei de Ricin Presat la Rece 100ml

Va propunem urmatorul produs Ulei de Ricin Presat la Rece 100ml. Avem oferta perfecta pentru tine de la HERBAVIT pretul produsului este 8.9 lei. Produsul face parte din categoria / . HERBAVIT Ulei de Ricin Presat la Rece 100ml Mai multe detalii legate de produs si optiunea de comanda online - click aici

iunie 12, 2021
Cumparaturi online: Fasole Kidney Rosie In Doza Ecologica/Bio 400g

Va propunem urmatorul produs Fasole Kidney Rosie In Doza Ecologica/Bio 400g. Avem oferta perfecta pentru tine de la RAPUNZEL pretul produsului este 9.35 lei. Produsul face parte din categoria / . Cantitate: 100 g<br />Energie (kj/kcal): 267kj / 64kcal<br />Grasimi: 0.5 g<br />din care acizi grasi saturati: 0.1 g<br />Carbohidrati: 7.6 g<br />din care zaharuri: […]

iunie 12, 2021
Cumparaturi online: Propolis Vitamina C Cu Echinacea si Stevie 40cpr

Va propunem urmatorul produs Propolis Vitamina C Cu Echinacea si Stevie 40cpr. Avem oferta perfecta pentru tine de la ALEVIA pretul produsului este 14.0 lei. Produsul face parte din categoria / . ALEVIA Propolis Vitamina C Cu Echinacea si Stevie 40cpr Mai multe detalii legate de produs si optiunea de comanda online - click aici

Vezi toate produsele recomandate de Cosimo.ro
melimeloparis.ro