cupio.ro/

Alergiile solare: simptome si metode de combatere

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Vara iti doresti cu orice chip sa te bucuri din plin de caldura si razele placute ale soarelui. Numai ca, medicii vin pentru noi cu o suprinza mai mult sau mai putin cunoscuta: nivelul radiatiilor ultraviolete este in continua crestere. Se stie ca expunerea la soara este benefica atat pentru sanatate, insa are si avantaje neinsemnate daca ne gandim la aspectul fizic! Numai ca, statul excesiv sub actiunea razelor solare poate avea urmari nu tocmai placute in ceea ce priveste sanatatea pielii noastre. Nu de putine ori, observam pe corp aparitia unor bubite rosii. Aceste sunt, se pare, cea mai comuna reactie la alergiile solare.

Din punct de vedere medical, alergiile solare se manifesta sub mai multe forme, iar una dintre acestea este eruptia de cosuri. Papulele rosii sunt cunoscute, in termeni medicali, drept leziuni crescute ca si in cazul urticariei.

Cele mai afectate regiuni ale corpului de aparitia leziunile sunt zonele cele mai sensibile ale pielii, precum gatul, umerii sau bratele superioare. Leziunile astfel aparute pot cauza, la randul lor, senzatii de mancarime destul de intense.

De regula, simptomele resimtite odata ce alergiile solare s-au instalat sunt direct proportionale cu cantitatea de radiatie solara primita.

Cea mai frecventa cauza a alergiilor solare o constituie contractarea unei cantitati exagerate de radiatii UVA, responsabile de declansarea acestora.

Statisticile arata ca aproximativ 10% dintre adulti sunt afectati de alergiile solare, in timp ce 90% dintre acestia provin din randul populatiei feminine.

In general, alergiile solare prezinta simptomatologie similara cu a altor patologii comune. Deci, reactiile pot fi confundate, oarecum, cu cele resimtite in cazul alergiilor de natura cosmetica sau medicamentoasa.

Alergiile solare: remedii rapide de combatere

Pe cat de placut te simti dupa ce ai realizat un bronz perfect, pe atat de neplacut resimti efectele provocate de alergiile solare. Mancarimea, roseata si uneori usturime creeaza, de cele mai multe ori, o stare de disconfort accentuata, dar imposibilitatea de a te odihni intr-un mod corespunzator.

Iata, deci, cateva sfaturi pretioase pentru a te feri, la timp, de efectele neplacute ale eruptiilor cutatate provocate de radiatiile ultra-violete:

Evitarea expunerii excesive la soare

Deja stim ca expunerea excesiva la soare ne face mai mult rau decat bine! Iar daca ne-am inchipuit cumva ca vom reusi sa obtinem un bronz perfect inca din prima zi, stand ore in sir la soare, ne-am inselat. Mai rau ne vom chinui sa scapam de alergiile solare.

alergiile solare

Sursa: divahair.ro

De aceea, pemtru a evita recidivarea eruptiilor cutanate, medicii dermatologi ne sfatuiesc sa ferim zonele afectate ale pielii de expunerea la soare. Mai mult, recomandarea ar fi ca expunerea la soare sa se faca treptat, pe masura ce s-a obisnuit cu actiunea razelor soarelui. Nu in ultimul rand, sa nu uitam ca intervalul orar 11-16 este rezervat, mai degraba, recreerii sau vizitarilor, decat statului la plaja! Ne putem bucura, asadar, de beneficiile soarelui dimineata, pana in ora 11, sau dupa-amiaza tarziu, dupa orele 16-17.

Aplicarea de creme hidratante

Daca totusi ati avut nesansa ca, in urma orelor petrecute la soare alergiile solare sa se faca resimtite, aplicati imediat creme hidratante pe zonele afectate ale pielii! Acestea mentin pielea fina, previne iritatiile, calmeaza si previne pielea uscata.

Purtati ochelari de soare si imbracaminte de protectie

O tinuta adecvata si ochelarii de protectie solara va pot feri, foarte usor, de aparitia neaspteptata a alergiilor solare.  In zilele toride de vara, daca aveti pielea foarte sensibila, incercati sa purtati tricouri cu maneci lungi, palarii cu boruri si ochelari de soare. Evitati, insa, tesaturile subtiri sau prin care trec razele ultraviolete. De asemenea, puteti achizitiona haine special concepute pentru a bloca razele ultraviolete de la magazinele cu specific sportiv.

Aplicati creme cu factor de protectie ridicat

Persoanele care cu teren sensibil la alergiile solare ar trebui sa intrebuinteze creme cu factor de protectie ridicat de fiecare data cand petrec mai mult timp in afara. Se recomanda cremele si lotiunile de protectie cu factor mai mare de 30. Reaplicarea acestora se va realiza constant, la fiecare doua ore.

 

melimeloparis.ro