Alarma care te trezeste dimineata iti poate transforma ziua intr-un cosmar. Afla de ce!

Alarma care te trezeste dimineata iti poate transforma ziua intr-un cosmar. Afla de ce!

Sunetul alarmei de dimineata conteaza cu adevarat pentru starea ta de bine, potrivit unui nou studiu. Cu toate acestea , cercetatorii au fost surprinsi sa afle care sunt tipurile de alarma care ne folosesc cel mai bine.

Preferi sa-ti setezi alarma de dimineata pe smartphone sau optezi pentru o alarma de ceas traditional ?

In zilele noastre, avem de ales intre multe tipuri de alarma cand vine vorba despre sunetul care ne trezeste dimineata.

Dar oare alegerile noastre pentru sunetul care ne trezeste dimineata, ne influenteaza starea de bine si cat de eficienti suntem in munca noastra zilnica?

Potrivit unui nou studiu realizat la Institutul din Melbourne, Australia, raspunsul este afirmativ.

,,Daca nu te trezesti cum trebuie, performanta muncii tale poate fi afectata pana la 4 ore si acest lucru a fost legat de accidente majore,,.

Alarmele melodice pot influenta starea de alerta in care te afli.

Expertii denumesc inertia somnului ,,starea de tranzitie dintre somn si veghe, marcata de o performanta redusa, vigilenta redusa si dorinta de a te intoarce la somn,,.

Cu cat este mai lunga starea de somn inert pana la starea de trezire, cu atat mai intens este sentimentul de confuzie dimineata.

In acest studiu, cercetatorii au folosit chestionare pentru a afla pe de o parte ce tipuri de alarme au folosit participantii la studiu si pe de alta parte cat de ,,treji,, sau ,,somnorosi,, se simt dimineata.

,,Acest studiu este foarte important deoarece pana si astronautii de la NASA au precizat ca inertia somnului afecteaza performanta lor la Statia internationala a spatiului,, spune profesorul Adrian Dyer.

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook