cupio.ro/

Ai grija de sanatatea ochilor, foloseste cele mai noi lentile de contact

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Imbunatatirea vederii este o necesitate pentru toata lumea, cu toate ca nu intotdeauna suntem constienti de ea, sau, mai corect spus, nu suntem constienti pana in momentul in care nu ne este afectata calitatea vederii. 

Majoritatea persoanelor ajung sa poarte ochelari din simplul motiv ca nu au grija, pe parcursul vietii, de vedere.  Conform Agentiei Internationale pentru Prevenirea Orbirii, aproximativ 36 de milioane de oameni sunt orbi, aproximativ 246 de milioane au o  insuficienta vizuala moderata sau severa, iar aproximativ 65% dintre persoanele cu deficiente de vedere au varsta in jur de 50 de ani si peste.

Lentilele de contact au devenit tot mai populare in ultimii ani si tot mai multe persoane care sufera de afectiuni oculare prefera lentilele in detrimentul ochelarilor. Fiecare dintre aceste accesorii vine cu propriile reguli de ingrijire, dar cand vorbim despre lentilele de contact, trebuie sa acordam un plus de atentie, deoarece acestea vin in contact direct cu ochii nostri.

Inainte de aplicarea si indepartarea accesoriilor medicale oftalmologice, mainile trebuie spalate timp de 20 de secunde cu apa si sapun, apoi clatite temeinic in jet puternic de apa. Se curata asadar suprafata lentilei, apoi se depoziteaza in recipiente speciale, aflati avantajele recipientelor lentilelor dvs de contact.

Lentilele de contact pot fi purtate la orice varsta, inclusiv de catre copii si adulti. Ele sunt recomandate atat pentru miopie, hipermetropie, astigmatism sau presbiopie!

Articol complet healthandfitness.ro

melimeloparis.ro