Utilizarea constanta a lentilelor de contact cu dioptrii sau fara, a stârnit de la inceputul timpului o multime de controverse printre utilizatori. Cel mai adesea exista mituri despre aplicarea si indepartarea lentilelor, insa majoritatea oamenilor se tem mai mult ca aceste produse oftalmologice sa nu ramana permanent in interiorul ochiului si ca nu mai pot fi scoase! Unii utilizatori cred chiar ca lentilele pot cauza iremediabil ochii, nimic mai fals.
Purtarea acestor lentile de contact este o practică modernă, in general la îndemâna oricui isi doreste acest lucru, fie ca vorbim aici de lentile cu dioptrii sau fara. Indiferent de natura afecțiunii oftalmologice cu care se confrunta o anumita persoana, doar in SUA exista in total nu mai putin de 30 de milioane de utilizatori de lentile. Studiile ne indica faptul că doua treimi din utilizatori sunt femei si doar o treime barbati. In general, aproximativ 75% dintre purtătorii lentilelor de contact au cel putin 25 de ani iar vârsta medie este de 31 de ani!
Dintre cele mai răspândite mituri care privesc utilizarea accesoriilor oftalmologice este acela că lentilele de contact se pot bloca în spatele ochilor, insa studiile recente au demonstrat ca existenta conjunctivei, o membrană fină a ochiului, este responsabilă de protecția eficientă a ochilor tăi și previne pătrunderea lentilei in spatele ochiului.
Mai mult, lentilele de contact nu au cum să rămână blocate în spatele ochilor. In schimb se poate intampla ca lentilele sa se lipeasca de ochi daca sunt lasate sa se usuce prea mult. Cum poti face sa scapi de lentilele lipite? Umeziti-le cu una-doua picături de soluție sterilă.
S-a demonstrat ca nici macar lentilele dure nu se vor disloca pe neașteptate! Așadar, te poți bucura din plin de pe urma purtării lentilelor de contact! Unele persoane prefera lentilele colorate pentru diverse ocazii, altele apeleaza la lentile ca necesitate in tratarea anumitor afectiuni.
Conform credințelor tradiționale că lentilele de contact ar favoriza apariția infecțiilor oculare, studiile recente arată că lucrurile nu sunt chiar asa. Ca si probabilitate, doar unul din 500 de purtători contracteaza anual o infecție serioasă care să conducă la orbire. Studiile insa au confirmat că aceste infecții apar mai mult ca urmare a nerespectării riguroase a condițiilor de întreținere și îngrijire a lentilelor de contact.
Utilizatorii care trec de la ochelari la lentile de contact au raportat o întredere sporită în ceea ce privește aspectul estetic și performanțate furnizate de către aceste produse oftalmologice. Există numeroase lentile de contact adaptate fiecărui stil de viață. Poți alege între lentilele de contact de unică folosință, dacă vrei să scapi de îngrijirea lor zilnică sau poți alege lentilele de contact de purtare extinsă, pe 30 de zile, dacă nu ai de gând să le înlocuiești prea rapid!