cupio.ro/

Adevarata diferenta dintre Aspirina si Ibuprofen – cand trebuie sa le luam

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

S-ar putea sa credeti ca atat aspirina cat si ibuprofenul au acelasi efect cand vine de vorba de ameliorarea durerii dar nu este deloc asa. Cu toate optiunile care exista la ora actuala in farmacii pentru combaterea durerii, ati putea fi nedumerit ce anume sa luati si mai ales cand. Cele doua medicamente, aspirina si ibuprofenul, care se elibereaza fara prescriptie medicala, sunt medicamente antiinflamatoare nesteroidiene,  (AINS), comercializate pe piață de ani de zile. Medicul farmacist, Alyse Scaffidi, atrage atentia asupra faptului ca cele doua medicamente sunt similare dar nu se pot inlocui reciproc.

Aspirina apartine unui grup de compusi chimici, numiti salicilati ", spune Scaffidi. "Salicilații sunt un grup de substanțe chimice găsite în natură care au fost folosite pentru a trata condițiile de sănătate de mii de ani". Acestea se găsesc în mod natural în alimente precum stafide și caise și uneori sunt folosite în pasta de dinți, potrivit publicatiei Healthline.

Atata aspirina cat și ibuprofenul ameliorează durerea prin blocarea prostaglandinelor - substanțe hormonale naturale asemănătoare în organism - și acest lucru minimizează durerea și inflamatia din organism, spune Scaffidi. Dar acolo se termină comparațiile. Iata cand trebuie sa le utilizam:

  1. Cand sa utilizam aspirina !

Risc crescut de atac de cord: O doză zilnică mică de aspirină ar putea ajuta la prevenirea unui atac de cord, potrivit American Heart Association. Asta, deoarece aspirina reduce cheagurile de sange si ajuta la fluidizarea acestuia. Este recomandat sa consultati medicul inainte de a incepe sa luati regulat aspirina. Cine stie ca are alergie la aspirina sau anumite tipuri de sangerari ar fi bine sa evite in totalitate aceasta medicatie.

2. Cand sa utilizam ibuprofen !

Copii sub 12 ani: Tinerii sub 12 ani trebuie să utilizeze ibuprofen sau acetaminofen (Tylenol) dacă se recuperează in cazul unei gripe sau varicela. Desi aspirina este OK pentru copiii de peste 3 ani, aceasta nu este cea mai sigura optiune pentru aceste simptome si poate fi fatala pentru copii sub 12 ani, spune Scaffidi. Acest lucru se datorează faptului că aspirina crește riscul de a dezvolta o afecțiune gravă, adesea fatală, cunoscută sub numele de sindrom Reye.

3. Când să nu folosiți nici unul dintre cele doua medicamente !

Sarcina

Scaffidi precizeaza faptul ca femeile gravide ar trebui sa evite aspirina si ibuprofenul din cauza unor potentiale complicatii. De aceea este mai bine să discutați cu un medic înainte de a utiliza orice analgezice în timpul sarcinii.

Tulburări de sângerare sau hemofilie

Pacienții cu orice tip de tulburare de sângerare ar trebui să evite, în special, doza mică de aspirină, deoarece le poate scădea nivelul de coagulare a sângelui, spune Scaffidi.

Desi nu sunt la fel, aspirina si ibuprofenul se afla in aceeasi clasa de medicamente si, prin urmare, nu ar trebui luate impreuna, potrivit lui Scaffidi. Acest lucru ar putea crește riscul de sângerare a stomacului, precizeaza medicul. Unii medici pot prescrie alternativ cele doua medicamente pentru o ameliorare suplimentară a durerii.

Sursa: Reader's Digest

melimeloparis.ro