Sănătate. Viață activă este un proiect educațional în cadrul parteneriatului JA România – Metropolitan Life, dedicat elevilor de gimnaziu, care vizează însușirea unui set de cunoștințe și abilități pentru vârsta preadolescenței și dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor care promovează prevenția, înțelegerea, anticiparea și gestionarea riscurilor, având un impact semnificativ asupra stabilirii unor obiceiuri sănătoase, atât în privința activității fizice, cât și a alimentației. Aceste practici sănătoase au un rol esențial în prevenirea bolilor.
În acest an școlar, peste 10.000 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, din 147 de localități rurale și urbane, din 40 de județe[1] participă la proiect alături de profesorii lor și beneficiază de resurse educaționale și activități de tipul applied learning care contribuie la dezvoltarea atitudinilor și comportamentelor orientate către prevenirea, înțelegerea, anticiparea și gestionarea riscurilor și abordarea unui set de abilități precum: lucrul în echipă, gândirea critică, argumentarea, creativitatea și identificarea de soluții, stabilirea de obiective și planificarea realizării acestora.
În luna februarie, 30 de voluntari Metropolitan Life au participat la activități desfășurate în 9 localități din țară, contribuind la dezvoltarea unor competențe cheie necesare elevilor precum responsabilitatea, perseverența sau planificarea și luarea deciziilor. Totodată, le-au răspuns elevilor și la întrebările legate de modalitatea de gestionare a eventualelor riscuri și ce opțiuni există pentru a se putea proteja financiar în cazul unor evenimente neprevăzute legate de starea lor de bine și de sănătate.
„Suntem bucuroși să ne implicăm în proiectele educaționale, care promovează o viață și o mentalitate sănătoasă în rândul generațiilor tinere prin înțelegere, anticipare și gestionare mai bună a riscurilor. Metropolitan Life își propune să ofere elevilor alături de Junior Achievement (JA) România cunoștințele, resursele și sprijinul de care au nevoie pentru a lua decizii informate cu privire la prevenție, sănătate și bunăstare financiară. Susținerea noastră în parteneriatul cu Junior Achievement România reflectă angajamentul întregii echipe Metropolitan Life față de responsabilitatea socială și încrederea noastră în puterea educației de a inspira tinerii să acorde prioritate sănătății și să îmbrățișeze obiceiurile care le vor aduce beneficii pentru toată viața,” a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life România.
Exercițiile propuse în cadrul proiectului îi ajută pe elevi să înțeleagă ce înseamnă starea de bine, să identifice modalitățile concrete de a se proteja, riscurile la care se pot expune dacă nu au grijă de sănătatea lor, precum și ce opțiuni au pentru a minimiza consecințele financiare determinate de evenimente neprevăzute cu impact asupra sănătății.
Proiectul Sănătate. Viață activă este la a doua ediție și a fost dezvoltat în cadrul parteneriatului dintre JA România și Metropolitan Life pentru educație.
“În cadrul programului „Sănătate. Viață activă” am aflat că riscurile însoțesc fiecare acțiune pe care o facem, că trebuie să avem mult mai multă grijă de noi și că este important să evităm riscuri precum alimentele nesănătoase sau orele foarte multe petrecute pe rețelele de socializare,” a declarat unul dintre elevii participanți la ediția anterioară a proiectului.
La nivel național, parteneriatul dintre Junior Achievement și Metropolitan Life a început în 2014, iar până acum peste 70.500 de elevi au beneficiat de resurse și activități pentru dezvoltarea abilităților de planificare, administrarea resurselor și gestionarea riscurilor.
[1] Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Buzău, Călărași, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea.
Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa