Sa fii proprietarul unei locuinte poate fi destul de costisitor uneori. Simti ca intotdeauna exista ceva de reparat sau de inlocuit. Iarna trebuie sa verifici centrala pentru a fi sigur ca vei avea confortul necesar, iar vara trebuie sa te asiguri ca in casa vei avea racoare. Atunci cand ceva se strica, nu este o idee foarte buna sa suni imediat un specialist. Iata cum poti sa economisesti niste bani atunci cand esti nevoit sa faci unele reparatii in casa:
1. Reparatii in afara sezonului
Unele preturi fluctueaza in functie de perioada anului. De exemplu, odata cu venirea toamnei pretul curatarii semineului din living sau al cuptorului din curte ating cel mai mare pret. La fel se intampla si in cazul curatarii jgheaburilor si al burlanelor. De ce sa nu te ocupi de curatarea acestora in timpul verii? Vei putea obtine o reducere mare de pret si te vei simti extraordinar stiind ca ai totul pus la punct inainte de venirea sezonului rece.
Sursa Foto: Clean Spray
2. Cauta solutii pe YouTube
In majoritatea cazurilor, cautarea unei solutii pentru problema ta pe YouTube te va ajuta sa economisesti sute de lei. Ai sanse foarte mari sa gasesti raspuns la problema ta. Atunci cand gasesti un clip care te ajuta, aboneaza-te la acel canal. Astfel, atunci cand vei mai avea nevoie de sfaturi eficiente, vei gasi rapid solutia pe care o cauti.
3. Refolosirea materialelor
Daca repari sau construiesti ceva cu materialele care ti-au ramas de cand ai renovat nu numai ca vei economisi bani, insa este de asemenea si un proces ecologic. De la usi si geamuri, pana la corpuri de iluminat, aproape orice poate fi utilizat in noile tale proiecte. Daca nu ai un spatiu de depozitare suficient de mare incat sa iti permita sa pastrezi aceste lucruri, ia in calcul varianta de a cumpara produsele la mana a doua.
Sursa Foto: HomeMd
4. Inchiriaza sau imprumuta uneltele necesare
In loc sa cumperi uneltele pe care le vei folosi o singura data, ia in calcul inchirierea acestora. Magazinele mari de materiale de constructii si decoratiuni ofera o gama variata de unelte de inchiriat. Daca nu iti surade aceasta idee, intreba-l pe vecinul daca ar putea sa iti imprumute fierastraul sau cricular pentru noul proiect de amenajare a casei sau gradinii.
5. Chiar daca decizi sa platesti un specialisti pentru a-ti rezolva problemele, cumpara separat materialele necesare
Atunci cand angajezi un specialist in constructii si decoratiuni, intreaba inca de la inceput care este costul materialelor necesare. Cere o lista cu materialele si cumpara-le chiar tu. Astfel, nu numai ca vei economisi bani, dar vei stii exact ca ceea ce ai cumparat este pe placul tau.
Sursa Foto: Chron
6. Preturi de producator
Daca vrei sa cumperi mai multe materiale sau decoratiuni pentru casa, uita-te pe site-ul companiei sau pe pliantele pe care le gasesti in magazin pentru a primi unele reduceri. Unele companii ofera reduceri atunci cand cumperi mai multe produse sau atunci cand cumperi obiecte din colectia trecuta.
7. Intretinere preventiva
Intretinerea in mod regulat a sistemelor si obiectelor din casa poate prelungi durata de viata a acestora. Curatenia generala te va ajuta sa indepartezi rezidurile si sa schimbi aspectul vizual al casei tale. Daca observi o problema minora atunci cand faci curatenie, repar-o imediat si nu astepta pana cand reparatia acesteia te va costa mult mai mult.
Sursa articol: PopSugar