cupio.ro/

6 remedii pentru a combate deshidratarea

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Corpiul uman este alcatuit in proportie de circa 70% din apa. Din aceste motive, hidratarea corespunzatoare reprezinta un prin pas spre mentinerea vitalitatii si a energiei organismului pe toata durata zilei. Deshidratarea este un fenomen des intalnit in conditii extreme pentru corp: efort sau caldura excesive, pierderi nejustificate de lichide sau electroliti. Mai exact, in momentul in care cantitatea de apa din organism este redusa, echilibrul electrolitic este distrus, iar intreg organismul se confrunta cu o serie de probleme. Uscaciunea gurii, neputatinta sau slabiciunea musculara sunt primele semne care anunta ca organismul nostru a intrat intr-o stare avansata de deshidratare.

Nu doar efortul fizic sau aportul deficitar de apa se numara printre factorii care favorizeaza aparitia deshidrataii. Diaree, varsaturile, urinarile frecvente sau chiar afectiunile cronice precum diabetul, bolile renale favorizeaza deshidratarea.

Oboseala, ametelile, durerile de cap, lipsa urinarii sau urina inchisa la culoare anunta un aport deficitar de lichide din corp. La copii, alte simptome sugestive pot fi apatia, somnolenta, setea intensa, absenta lacrimilor in timpul plansului sau absenta urinari.

Deshidratarea-cateva metode de combatere

La indemana noastra exista o serie de metode pentru a furniza corpului un aport hidric suficient.

Va prezentam in continuare, cateva dintre acestea:

Consumul de banane

Continutul ridicat de potasiu prezent in banane este esential atunci cand vine vorba de combaterea deficitului de apa. Nutritionistii sunt, asadar, de parere, ca 1-2 banane vor regla nivelul de potasiu din organism, aparut ca urmare a pierderii excesive de lichide din corp.

Laptele batut

Ce poate fi o sursa mai buna de calciu si lichid decat laptele batut! O cana de lapte batut, amestecata cu 1/2 de lingurita de ghimbir reprezinta cea mai buna sursa de probiotice. Combinatia de lapte si ghimbir este foarte bogata in minerale, cum ar fi magneziul sau potasiul, minerale care se elimina foarte usor prin transpiratie.

Supele

Bogate in vitamine si alti nutrienti de calitatea de care are nevoie organismul, supele sunt nelipsite de pe mesele romanilor. Pe langa vitamine si minerale, supele sunt o sursa excelenta de apa, combatand deshidratarea.

Zeama de muraturi

deshidratare combatere prin zeama de muraturi

Sursa: Sfat Naturist

Este extrem de bogata in sodiu si potasiu, minerale cu rol electrolitic important, care se pierd ca urmare a eliminarii lichidelor din corp. De aceea, pentru a combate deshidratare, este esential sa ne concentram pe consumul de muraturi, dar si pe zeama acestora.

Apa de cocos

Bogata in potasiu si sodiu, apa de cocos poate fi folosita ca cel mai bun inlocuitor la alte surse de lichide. Se recomanda consumul a 4-5 pahare pe zi de apa de cocos.

In concluzie, nu lasa deshidratarea sa iti strice buna dispozitie zilnica. Indiferent ca afara sunt temperaturi foarte inalte, faci efort fizic sustinut in mod regula sau transpiri abundent, nu uita sa furnizezi organismului aportul sufiecient de lichide.

 

 

melimeloparis.ro