5 tehnici eficiente de conturare a fetei de la experti in makeup

Conturarea fetei este acel procedeu despre care am tot auzit ca te ajuta sa iti sculptezi fata astfel incat sa scoti in evidenta trasaturile frumoase si sa le corectezi pe cele care nu sunt tocmai pe placul tau. Makeup artistul Joyce Bonelli, care este cunoscuta datorita tehnicilor de conturare si iluminare a fetei unor celebritati precum Kim Kardashian sau Nicki Minaj, este de parere ca o fata conturata corect este cel mai important element al unui machiaj perfect. Aceasta defineste conturarea fetei ca fiind o forma de sculptura a fetei pentru a reda umbrele naturale si pentru a crea forma si lumina. Potrivit makeup artistilor, cele mai eficiente tehnici de conturare a fetei sunt:

1. Baza de machiaj
Inainte de a te apuca de machiajul propriu-zis al fetei, trebuie sa te speli pe fata, sa lasi crema sa fie absorbita de ten si mai apoi sa utilizezi o baza de machiaj. Daca nu lasi crema hidratanta sa intre in piele, exista riscul ca tehnicile de conturare si iluminare sa nu ofere efectul dorit. Baza de machiaj are rolul de a fixa machiajul, fara a-l lasa sa se scurga indiferent de temperatura de afara.

2. Trebuie sa urmezi doi pasi importanti
Cand specialistii vorbesc despre tehnici de conturare a fetei, se refera de fapt la un proces in doi pasi: utilizarea nuantelor inchise pentru a crea umbre si utilizarea iluminatorului pentru a adauga luminozitate tenului. Nuantele mai inchise au rolul de a ascunde unele imperfectiuni, iar iluminatorul de a scoate in evidenta unele trasaturi.

3. Cunoaste-ti trasaturile fetei
Gregoty Arlt, unul dintre cei mai apreciati makeup artisti de la Hollywood spune ca "zonele care trebuie conturate sunt tamplele, zonele de sub oasele obrajilor, partile exterioare ale ochilor, partile laterale ale nasului si linia maxilarului". Apoi, pentru a atrage atentia asupra altor zone, iluminatorul trebuie aplicat in partea superioara a obrazului, pe mijlocul nasului, in coltul cel mai inalt al sprancenei si in curbura buzei de sus, chiar sub nas.

4. Conturarea fetei nu necesita mult machiaj
Lauren Anderson apeleaza la o modalitate foarte simpla si eficienta de conturare pe care o poti incerca in machiajul zilnic. Ai nevoie doar de fondul de ten pe care il utilizezi in mod normal si de un alt fond de ten, cu o nuanta mai inchis. Aplica fondul de ten in nuanta potrivita tenului tau, fara a acoperi zona de sub pometi. Aplica in aceasta zona fondul de ten mai inchis. Utilizand o pensula speciala sau chiar degetele amesteca cele doua nuante pana cand diferenta de nuanta nu este evidenta. Aplica un iluminator sau chiar un corector cu doua nuante mai deschis decat piele ta deasupra pometilor.

5. Lucrurile nu au fost intotdeauna la fel de simple ca acum
In urma cu cativa ani, conturarea si iluminare fetei se realiza direct pe baza de machiaj, fondul de ten fiind aplicat abia la sfarsit. Acum, brand-urile de produse cosmetice au creat formule usoare, care pot fi aplicate cu usurinta peste fondul de ten. Pe langa faptul ca noile metode de conturare sunt mult mai usor de realizat, ofera un look mult mai natural.

Sursa: Buslte / Foto: Style At Life

Cumparaturi Online

Vezi toate produsele recomandate de Cosimo.ro
melimeloparis.ro