Reteta 1 - PB & J Oatmeal:
2 cani 2% lapte
1 cană de ovăz laminat la modă veche
3 linguri unt de arahide
2 linguri gem de zmeură
1/4 cană de zmeură proaspătă de servit
2 linguri de arahide prăjite tocate
Într-o oală medie la foc mediu, adăugați laptele și ovăzul. În timp ce amestecați, aduceți amestecul la foc mic și continuați să gătiți până când toată umezeala a fost absorbită, aproximativ 5 până la 6 minute. După ce terciul s-a îngroșat, amestecați untul de arahide și gemul.
Se servește imediat, acoperit cu zmeură proaspătă și alune.
Sursa: Youtube
Reteta 2 - Făină de ovăz cu brânză de ciuperci și capre:
1 lingura unt
1 cană felii de ciuperci cremini
1 cățel de usturoi, tocat
1 linguriță frunze de cimbru
1 cană de spanac pentru copii tăiat
2 cani bulion de legume sau bulion de ciuperci
1 cană de ovăz laminat la modă veche
1/4 linguriță fulgi de ardei roșu
1/4 cană brânză de capră mărunțită
Sare și piper negru proaspăt crăpat
Topiți untul într-o tigaie medie la foc mediu-mare. Adăugați ciupercile și gătiți până se înmoaie și începe să se rumenească, aproximativ 4 până la 5 minute. Adăugați usturoiul, cimbrul și sarea și piperul și gătiți până la parfum, aproximativ 30 de secunde. Adăugați spanacul și gătiți până se ofilesc, aproximativ 2 minute. Adăugați bulionul, ovăzul și fulgii de ardei roșu. În timp ce amestecați, aduceți amestecul la foc mic și continuați să gătiți până când toată umezeala a fost absorbită, aproximativ 5 până la 6 minute. Se servește imediat acoperit cu brânză de capră mărunțită.
Reteta 3 - Făină de ovăz cu migdale de cireșe de ciocolată:
2 cani lapte de migdale
1 cană de ovăz laminat la modă veche
3 linguri sirop de arțar
1 lingura praf de cacao
1/2 cana de visine uscate
1/4 cană de migdale mărunțite, împărțite în jumătate
Iaurt verde pentru topping
Intr-o oala medie la foc mediu, adaugati laptele, ovazul, siropul de artar, pudra de cacao si jumatate din visine. În timp ce amestecați, aduceți amestecul la foc mic și continuați să gătiți până când toată umezeala a fost absorbită.
Se servește imediat acoperit cu migdale și iaurt grecesc.
* Chipsurile de ciocolată neagră fac, de asemenea, un topping excelent!
Reteta 4 - Făină de ovăz din porumb și scallion:
2 cani bulion de legume
1 cană de ovăz laminat la modă veche
1 cană boabe de porumb (proaspete sau congelate)
2 linguri sos de soia
4 cepe verzi, feliate pe părtinire
2 oua prajite sau braconate
1 linguriță Sriracha
1/2 linguriță semințe de susan (pentru garnitură)
Sare și piper negru proaspăt crăpat
Într-o oală medie la foc mediu, adăugați bulionul de legume, ovăzul, sosul de soia și sosul fierbinte. În timp ce amestecați, aduceți amestecul la foc mic și continuați să gătiți până când toată umezeala a fost absorbită, aproximativ 5 până la 6 minute. Adăugați porumb și ceapă verde și gătiți încă 2 minute. Se condimentează cu sare și piper după gust.
Serviți imediat acoperit cu un ou și semințe de susan.
Reteta 5 - Tort de morcovi (ananas, stafide, nuci, condimente de tort de morcovi):
2 cani 2% lapte
1 cană de ovăz laminat la modă veche
1 cană morcovi mărunțiți
1/4 cană stafide
1/4 cană de nuci tocate
2 linguri sirop de arțar
1 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță ghimbir măcinat
1/8 linguriță nucșoară proaspăt rasă
1 linguriță extract de vanilie
Intr-o oala medie la foc mediu, adaugati laptele, ovazul, morcovii, siropul de artar, scortisoara, ghimbirul, nucsoara si vanilia. În timp ce amestecați, aduceți amestecul la foc mic și continuați să gătiți până când toată umezeala a fost absorbită, aproximativ 5-6 minute. Se amestecă stafidele și nucile și se fierbe încă un minut.
Se servește imediat acoperit cu stafide și nuci.