3 pasi pentru ingrijirea corecta a tenului. Ce avem de facut

3 pasi pentru ingrijirea corecta a tenului. Ce avem de facut

Ingrijirea corecta a tenului este, de foarte multe ori, expresie si oglinda a conduitei noastre zilnice legata de ingrijirea fetei si a corpului, in general.

De multe ori insa, neglijam aceasta procedura care rehidrateaza si repara tenul uscat si imbatranit, invocand tot felul de motive precum lipsa timpului suficient, alergia la unele creme de fata ori faptul ca fondul de ten devine uneori insuportabil.

In majoritatea cazurilor, preferam sa ne spalam si, totodata, sa curatam fata intr-un mod mai degraba rudimentar, cu apa si sapun. Insa, este esential, inainte de a merge la un specialist in ingrijire, sa incercam sa respectam cateva reguli elementare de ingrijire corecta a tenului.

Nu ar trebui sa ne gandim, totusi, ca ne aflam in fata unei solutii miraculoase sau rapide pentru a scapa de tenul imbatranit si uscat. De fiecare data, insa, solutia salvatoare se poate regasi chiar in mainile noastre.

Ritualul zilnic de ingrijire corecta a tenului ar trebui sa urmeze 3 pasi elementari:

Curatarea tenului

Curatarea tenului este, fara doar si poate, pasul no. one in mentinerea unui ten sanatos si hidratat. Curatarea se refera, exclusiv, la procesul in sine de demachiere. Demachierea ar trebui facuta, obligatoriu, seara si, optional, in fiecare dimineata.

Produsele de curatare se vor alege, desigur, in functie de tipul de ten. In niciun caz nu ar trebui sa folosim apa si sapunul ca metoda de demachiere, intrucat distrugem filmul fosfo-lipidic, iar pielea nu se va mai regenera corect.

curatarea si ingrijirea corecta a tenului
Sursa: frumusele.ro

Hidratarea tenului

Hidratarea tenului face si ea parte din etapele obligatorii care vizeaza ingrijirea corecta a tenului. Alegerea cremei de fata este foarte importanta, multe femei facand greseala de a alege, in mod eronat, crema pentru fata. De asemenea, este complet gresit sa o schimbam frecvent, chiar si la simpla indicatie a unei prietene, colege de serviciu sau a oricarei alte persoane cunoscute.

Inainte de a utiliza crema, este bine sa citim continutul acesteia si sa studiem, mai in detaliu, compusii care o intregesc. Evitam, in acest fel, posibilele alergii si aruncatul banilor pe fereastra fara a obtine rezultatul asteptat.

Iarna, pielea noastra se deshidrateaza mult mai repede, comparativ cu perioada sezonului cald. De aceea, pielea are nevoie de o refacere mai rapida a stratului de grasime. Pentru iarna, este indicata o crema cu un continut mai mare de D-panthenol si emolient hiderolipid.

Ingrijirea corecta a tenului si protejarea acestuia

Odata cu hidratarea si curatarea tenului, nu mai avem decat sa respectam o noua regula de aur in ceea ce priveste ingrijirea corecta a tenului. Ne putem referi, deci, la protectia acestuia, mai ales pe timpul sezonului hibernal.

Este un pas peste care marea majoritate a femeilor sar sau, mai rau, il ignora.

Alegerea fondului de ten si a cremei aferente ingrijirii acestuia ar trebui sa aiba la baza, pe langa recomandarea imperativa a unui specialist dermatolog, testarea sa in prealabil. Unele creme sau fonduri de ten sunt realmente incompatibile cu nevoile tenului nostru.

In functie de textura tenului, putem alege cea mai potrivita solutie pentru a nu ne murdari hainele. Peste fondul de ten se poate aplica pulbere de pudra cu ajutorul unei pensule.

Cu ajutorul acestei pubelberi, tenul va fi protejat pe toata durata zilei.

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook