cupio.ro/

2 retete de prajituri perfecte pentru Halloween

Gazduire Web & domenii - speedhost.ro

Sarbatoare de Halloween a castigat din ce in ce mai mult teren in tara noastra in ultimii ani. De la costume si machiaje, pana la decoratiuni si chiar prajituri, mamicile au inceput deja pregatirile. Ti-am pregatit doua retete de prajituri rapide, foarte gustoane, dar deloc aratoase.

Bezele fantoma
Mai mult dragute, decat infricosatoare, aceste bezele fantoma sunt usor de preparat si vor avea un impact extraordinar asupra copilului sau asupra invitatilor tai. Facute din albus de ou si zahar, aceste fantomite sunt pufoase si cu siguranta te vei distra facandu-le. Le poti picta fetele cu glazura subtire sau poti folosi chipsuri de ciocolata pentru a crea o expresie ingrozita.

party-snacks1

Reteta pentru 24 de bezele
Ingrediente:

  • 2 albusuri de la doua oua mari;
  • 1/2 cana de zahar granulat;
  • 1 lingurita amidon de porumb;
  • 1/4 lingurita de crema de tartar;
  • 1/2 lingurita de vanilie;
  • colorant alimentar negru sau chipsuri de ciocolata pentru ochi.

Mod de preparare:

1. Lasa albusurile sa ajunga la temperatura camerei.
2. Incalzeste cuptorul la 95 de grade Celcius.
3. Pune albusurile si zaharul intr-un bol si amesteca-le cu mixerul la viteza mare pana devin o pasta spumoasa. Adauga crema de tartar si amidonul de porumb si amesteca-le din nou cu mizerul timp de 3-4 minute sau pana cand ouale sunt albe si rigide.
4. Cand compozitia este groasa si lucioasa, adauga vanilia si amesteca cu mixerul inca 1 minut.
5. Toarna compozitia intr-un pos cu varf rotund si larg. Formeaza bezelele intr-o tava pe care ai pus foaie de copt.
6. Tine tava in cuptor aproximativ 45 de minute. Cand sunt gata, bezelele vor avea o culoare ivory, vor fi crocante la exterior si moi in interior.
7. Dupa ce s-au racit, decoreaza-le cu chipsurile de ciocolata sau cu colorantul alimentar.
Pont! Fantomitele pot fi preparate cu cateva zile inainte si tinute la rece intr-un recipient inchis ermetic.

Paianjen din nuca de cocos

party-snacks2

Reteta pentru 24 de paianjeni

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani de nuca de cocos maruntita si indulcita
  • 2/3 cani + 2 linguri de faina
  • 400 ml de lapte condensat fara grasim1
  • 1 1/2 cani de afine sau mure
  • jeleuri pentru picioare
  • bomboane pentru ochi.

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
2. Intr-un bol mare, adauga nuca de cocos si faina si amesteca. Adauga laptele condensat si amesteca bine.
3. Intr-un alt bol, taie afinele si murele. Ia aproximativ o cana din compozitia realizata anterior si amenstec-o cu fructele de padure. Adauga aceasta compozitie noua in bolul cel mare si amesteca.
4. Pune intr-o tava foaie de copt si creeaza bilute din compozitie. Baga la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
5. Lasa prajiturile sa se raceasca. Pentru a adauga picioarele, taie jeleurile. Foloseste o scobitoare pentru a crea gaurile in car vor fi introduse picioarele. Pune bombonele in loc de ochi.

Sursa / Foto: She Knows

melimeloparis.ro