Unde ne petrecem vacanta de 1 mai? Optiuni atractive!

Unde ne petrecem vacanta de 1 mai? Optiuni atractive!

Ziua Internationala a Muncii este un bun prilej de a face o scurta evadare din zonele aglomerate ale oraselor si de scapa de poluare si zgomotul infernal caracteristice aglomerarilor urbarne. Zilele libere sunt, asadar, o portita de refugiu in locuri neexploatare, care ar putea trezi amintiri de neuitat si care ar insemna, pe langa aer curat si posibilitatea de relaxare, si o mare oportunitate de a vedea locuri si peisaje memorabile. Iata, deci, cateva sugestii utile de locatii deosebite unde ne putem petrece vacanta de 1 mai:

Vacanta de 1 mai la malul Marii Negre

Cu o intindere de plaja de 247 de km, litoralul romanesc reprezinta o oferta atractiva, tentanta, dar o alternativa ieftina pentru a petrece timpul liber. Din punct de vedere turistic, coasta de vest a Marii Negre este cea mai exploatata zona turistica din Romania. De-a lungul marii se intind, in zona teritoriului Romaniei, 2 municipii, 2 orase mai mari si alte doua orase mai mici, precum si cateva fascinante statiuni de vara. Principalul oras, socotit drept municipiul resedinta de judet si cea mai importanta cetate antica a Dobrogei este Constanta, cu o populatie de aproape 300000 de locuitori. Mangalia si Navodari intregesc podiumul celor mai mari centre urbane ale Dobrogei, fiecare avand 50000 si respectiv 39000 de locuitori.

vacanta de 1 mai la malul marii
Sursa: Curierul National

Cele mai renumite statiuni de pe litoral, unde putem petrece o binemeritata vacanta de 1 mai, sunt Mamaia, considerata si “perla| litoralului romanesc, ce se intinde de-a lungul Lacului Siutghiol, Eforie Nord si Sud, situate de parte opusa a Lacului Techirghiol, renumit pentru proprietatile sale terapeutice in ceea ce priveste tratarea afectiunilor reumatismale.

Mergand mai la sud, vom intalni alte vestigii ale litoralului romanesc precum Neptun, Olimp, Jupiter, Saturn sau Venus. Aproape de granita cu Bulgaria avem Municipiul Mangalia, pozitionat pe locul ruinelor vechii cetati grecesti Callatis si Vama Vechi, considerat “punctul terminus” al coastei romanesti a Marii Negre.

Bucovina: un tinut de basm

Bucovina, denumita popular si “tara fagilor”, este un tinut mirific cu o profunda semnificatie istorica, care se intinde pe o suprafata de 10441 kmp. Stratatuta de apele lini ale Siretului si strajuita la vest de Muntii Carpati si la est de raul Prut, care formeaza granita naturala cu Republica Moldova, Bucovina ofera turistilor posibilati imense de petrecere a timpului liber. Cu alte cuvinte, este un loc ideal pe care-l putem incadra in categoria locatiilor unde putem petrece o vacanta de 1 mai de neuitat.

Suceava, Camoulung Moldovenesc sau Radauti sunt adevarate centre urbane si vestigii turistice care intregesc patrimoniul cultural al Romaniei.

vacanta de 1 mai in Bucovina
Sursa: Blogul HotelGuru.ro

Cetatea Sucevei este un loc pe care trebuie sa il vizitam cu siguranta, intrucat ne aminteste de actiunile militare triumfatoare ale lui Stefan cel Mare si de luptele asidue duse de catre brejii ostasi moldoveni pentru apararea granitelor Moldovei de atacurile otomanilor, polonezilor, ungurilor sau tatarilor.

Delta Dunarii: paradisul nestiut al Europei

O a treia optiune pentru a petrece o frumoasa vacanta de 1 mai este, cu siguranta, Delta Dunarii. Formata prin depunerii de aluviuni aduse de catre fluviul Dunarea la varsarea acesteia in Marea Neagra, Delta este locul unde gasim vegetatie luxurianta atipica si fauna unica pentru tara noastra. Delta este locul de unde putem porni intr-o adevarata goana dupa peste. Cu o suprafata de 3446 kmp, Delta a fost inclusa in patrimoniul international UNESCO incepand cu anul 1991, in timp ce rezervatia naturala este protejata prin conventia RAMSAR. Peste 29 de habitate, 360 de specii de pasari si mai mult de 45 de specii de peste se regasesc pe tot intinsul Deltei.

Asadar, daca alegeti sa petreceti vacanta de 1 mai in Delta, nu ezitati sa mergeti la una din cherhanalele din zona, unde aveti posibilitatea de a savura unul din delicioasele sortimente de peste de apa dulce!

Asadam, va invitam la drum si va dorim sa aveti parte de o vacanta

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu