Risotto cu sparanghel- o reteta delicioasa in orice zi

Risotto cu sparanghel- o reteta delicioasa in orice zi

Risotto este un produs adesea folosit in bucataria italiana. Acesta este un soi de orez italienesc gatit sub forma unei supe consistente si cremoase, dar si sub forma unui fel principal apetisant. Orezul se poate combina eficient cu carne, peste sau verdeturi, oferind mancarii un gust inconfundabil. Pe langa rissoto, la prepararea mancarii se mai pot adauga unt, vin si ceapa.

Gastronomia din peninsula cunoaste mai multe tipuri de orez Arborio, Baldor, Carnaroli, Maratelli, Padano, Roma and Vialone Nano fiind cele mai utiizate de catre maistrii bucatari.

Una dintre retetele preferate de romani si italieni este risotto cu sparanghel, un deliciu culinar usor de preparat. Iubita de catre romani si italieni deopotriva, reteta nu are nevoie decat de 10 minute de preparare si 30 de minute pentru a fi gatita.

Iata principalele secrete de preparare, prin care sa impresionezi musafirii!

Risotto cu sparanghel- ingrediente

risotto cu sparanghel
Sursa: Teo’s Kitchen

Pentru a da un plus de aroma si savoare retetei, este nevoie de 150 de grame orez premium, 160 de grame de unt, 50 ml de vin alb, o ceapa, 250 de grame sparanghel ( proaspat sau la borcan), 80 de grame de parmezan si un praf de sare. Pe langa aceste ingrediente, bucatareste mai au nevoie de  litru de supa de pui ori de legume.

Mod de praparare

Capea tocata marunt se caleste in unt sau in ulei, dupa preferinta, intr-o craticioara normala. Se adauga ulterior, orezul impreuna cu vinul alb. Se lasa sa se evapore alcoolul si sa se reduca lichidul pana la ultima picatura. Sparanghelul taiat marunt, sub forma de rondele mici, se adauga peste supa fierbinte de pui sau de legume, prepararata in prealabil.

Compozitia obtinuta se fierbe si se amesteca incontinuu, pentru a nu se lipi de cratita. Lichidul trebuie sa se evapore, dupa care se aduga din nou supa pana ce se acopera orezul. Operatia se repeta pana in momentul in care risotto ajunge la consistenta dorita.

In momentul in care orezul este gatit perfect, focul se opreste si se adauga parmezanul si cuburile de unt ramase, care vor da un gust inconfundabil mancarii. Compozitia se va amesteca energic pentru a se obtine un sos cremos.

risotto cu sparanghel
Sursa: Cooking with my soul

Dupa ce este gata, orezul se lasa sa se raceasca si se serveste impreuna cu un pahar de vin alb rece.

Pentru a se obtine un gust in concordanta cu preferintele mesenilor, se tine cont sa se adauge mai putina sare in timpul gatitului. Gustul final urmeaza sa fie dat in momentul servirii.

Pofta buna, oriunde v-ati afla! Savurati cu placere acest deliciu mediteraneean! Mai ales acum cand se apropie minivacanta de 1 mai.

 

Facebook Comments
Comenteaza folosind FaceBook

Adauga comentariu